LUDI NEKI DANI / Lako za Amerikance i NLO-e, na drugom kraju svijeta traje još veći cirkus te policija upravo naganja manananggale!

Image

Priča je otišla toliko daleko da su vlasti održale tiskovnu konferenciju kako bi umirile zabrinuto pučanstvo

14.2.2023.
9:08
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Baš neobični neki dani. I dok Amerikanci dižu borbene zrakoplove kako bi s neba skidali nepoznate leteće objekte, policija na Filipinima muči se s mitskim stvorenjima manananggalima.

Priča je otišla toliko daleko da su vlasti održale tiskovnu konferenciju kako bi umirile zabrinuto pučanstvo, a sve je započelo prije nekoliko dana kada su dvije djevojčice prijavile da su vidjele to, prema predajama, izuzetno opasno biće.

Neobičan slučaj otvoren je prošlog četvrtka navečer u zajednici Talisay kada su potresene curice kazale da im se manananggal ukazao na vrhu neke kuće, odnosno nakon što se informacija o susretu proširila zajednicom poput šumskog požara.

"Unuka mi se strahovito isprepadala, vrištala je i plakala. Prepričala je da je to što je vidjela imalo kandže i krila", izjavila je Alma Guillemer, baka jedne od dviju mladih svjedokinja.

Image
MISTERIOZNI 'TIC-TAC' OBJEKTI /

Ameriku trese NLO groznica: Pentagon ne isključuje mogućnost da bi objekti mogli biti povezani s izvanzemaljcima

Image
MISTERIOZNI 'TIC-TAC' OBJEKTI /

Ameriku trese NLO groznica: Pentagon ne isključuje mogućnost da bi objekti mogli biti povezani s izvanzemaljcima

Nije tu stalo, nekoliko dana kasnije je rečeno da krajem luta i stvorenje "s glavom svinje i tijelom čovjeka", pa su vlasti okupile novinare i javnosti obećale da će istražiti apsolutno sve vezano uz prijave građana.

Manananggali su, pojasnimo, mitska stvorenja koja pripadaju filipinskom folkloru, a opisuju ih kao bića koja mogu odvojiti gornji dio torza, izbaciti golema krila i otići u noć poput šišmiša kako bi pronašli žrtve.

U predajama su uglavnom opisani kao ženke, a priče nadalje kaže da koriste duguljaste jezik poput rilca za sisanje srca fetusa ili krvi žrtve.

Premda mrze češnjak, sol, svetu vodu i ocat, sve ukazuje na to da će ih policija ipak hvatati pomoću lisica i pendreka jer su agenti uvjereni kako su curice vidjele ipak samo posve obične provalnike.

Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču