Play ponuda

MISTERIOZNI 'TIC-TAC' OBJEKTI / Ameriku trese NLO groznica: Pentagon ne isključuje mogućnost da bi objekti mogli biti povezani s izvanzemaljcima

Image
Foto: Profimedia/SAD, kineski špijunski balon

Američke vlasti upozorene su na leteći osmerokutni objekt otkriven u američkom zračnom prostoru u nedjelju

13.2.2023.
17:52
Profimedia/SAD, kineski špijunski balon
Play ponuda

Nakon što je jučer oboren treći misteriozni objekt, NLO groznica zahvatila je SAD, piše Daily Mail. Osmerokutni objekt s potencijalnim sposobnostima nadzora letio je blizu osjetljive vojne lokacije u Montani prije nego što je u nedjelju oboren iznad Velikih jezera.

Prethodnih su dana oborena dva objekta iznad Aljaske i Kanade, ali i kineski "špijunski balon" koji je eliminiran vikend prije. Dok je Kina tvrdila da je vlasnik špijunskog balona, ​​podrijetlo i svrha tri kasnija neidentificirana leteća objekta još su misteriozniji, a Pentagon je odbio isključiti izvanzemaljsko podrijetlo. Oblik dvaju objekata podsjeća na poznati "Tic Tac" NLO - bijeli duguljasti kojeg je američka mornarica uočila 2004. godine. Britanski stručnjak za NLO-e Nick Pope, bivši zaposlenik britanskog Ministarstva obrane, rekao je za MailOnline da "ne može isključiti povezanost s viđenjem Tic Taca", ali je upozorio da se opće objašnjenje još treba odrediti.

Image
VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE PAO /

Otkriveno kako je američka vojska oborila kineski balon: Bio je potreban samo jedan projektil

Image
VIDEO: POGLEDAJTE KAKO JE PAO /

Otkriveno kako je američka vojska oborila kineski balon: Bio je potreban samo jedan projektil

Uočen u nedjelju

Američke vlasti upozorene su na leteći osmerokutni objekt otkriven u američkom zračnom prostoru u nedjelju. Borbeni zrakoplov F-16 oborio ga je s oko 20 000 stopa iznad Velikih jezera u 14:42 po lokalnom vremenu, slijedeći naredbu predsjednika Bidena.  Dvije druge letjelice otkrivene su i potom uništene iznad Aljaske i Kanade u petak i subotu. Sve je to uslijedilo nakon što je sferični kineski balon oboren 4. veljače iznad Južne Karoline, što znači da su američke zračne snage sada oborile četiri objekta u samo osam dana. 

Kina je priznala vlasništvo nad balonom, iako je inzistirala da je to bespilotna letjelica za nadzor vremenskih prilika koja je skrenula s kursa. Za usporedbu, tri letjelice koje su slijedile tijekom vikenda su neidentificirane, a njihova priroda i podrijetlo nisu jasni.  Prva dva NLO-a oborena iznad Aljaske i Kanade u petak i subotu su opisana kao "cilindrična". Prema ABC Newsu pozivajući se na neimenovanog američkog dužnosnika, prvi je opisan kao "cilindričan i srebrno siv" i činilo se da pluta bez ikakvog pogona.

U međuvremenu, drugi je također bio cilindričan i opisan kao puno manji od kineskog špijunskog balona. Vjerovalo se da oba imaju teret, pričvršćen ili ovješen, prema službenicima. Moguće je da su NLO-i na Aljasci i u Kanadi bili istog dizajna. Međutim, treći je opisan kao 'osmerokutan' s žicama koje vise, ali nije imao vidljiv teret. Nakon operacije obaranja trećeg NLO-a u nedjelju, Pentagon je izdao priopćenje u kojem se kaže da su njegova putanja i visina 'izazvali zabrinutost'. 

"Zapovjedništvo zračne svemirske obrane Sjeverne Amerike otkrilo je objekt u nedjelju ujutro i nastavilo ga vizualno i radarsko pratiti. Na temelju njegove putanje leta i podataka možemo razumno povezati ovaj objekt s radarskim signalom uhvaćenim iznad Montane, koji je letio u blizini osjetljivih mjesta Ministarstva obrane", kazali su.

Pentagon je odbio isključiti mogućnost da bi leteći objekti mogli biti povezani s izvanzemaljcima. General američkih zračnih snaga Glen VanHerck rekao je da obavještajne službe istražuju sve mogućnosti i da još ne isključuju izvanzemaljce ili bilo koje drugo objašnjenje. 

Što je 'Tic Tac' NLO?

U studenom 2004. piloti američke mornarice provodili su rutinsku misiju obuke s nosačem zrakoplova USS Nimitz u blizini obale južne Kalifornije. Tamo su primijetili takozvani "Tic Tac" NLO, koji je procurio u službenoj video snimci američke vlade snimljenoj u mornaričkom lovcu. Na brodu je bio poručnik američke mornarice Alex Dietrich, koji je prvi primijetio neobično 'uzburkanost' površine oceana prije nego što je ugledao NLO.  

Glatki, bijeli duguljasti objekt, nalik na veliki Tic Tac, letio je velikom brzinom iznad vode, manevrirajući i ubrzavajući na načine koji su se činili kao da prkose zakonima fizike. "Činilo se da reagira na način koji nismo prepoznali", rekao je Dietrich za Reuters 2021., i činilo se da mu nedostaju „bilo kakve vidljive površine za kontrolu leta ili sredstva propulzije“.

Play ponuda
Play ponuda