Play ponuda

JESU LI VANZEMALJCI ŽIVJELI NA ZEMLJI PUNO PRIJE NAS? / Postoji čovjek koji zna gdje treba tražiti njihove tragove

Image
Foto: Thinkstock

Stare napredne vanzemaljske civilizacije svoje su tragove možda ostavile i na našem planetu, ali do sada su netragom nestali.

30.4.2017.
19:56
Thinkstock
Play ponuda

Jedno od najvećih pitanja koje se već desetljećima, čak i stoljećima provlači kroz umove znanstvenika jest - ima li i je li ikad bilo života u nekom drugom dijelu Sunčevog sustava. Sada, američki profesor Jason Wright tvrdi da ima odgovor na to pitanje.

U studiji nazvanoj 'Prior Indigenous Technological Species', profesor Wright tvrdi kako su drevni vanzemaljci vjerojatno živjeli na jednom od tri planeta Sunčevog sustava - Marsu, Veneri ili Zemlji. On dodaje i kako ćemo uskoro otkriti tehnomarkere koje su nam ostavili napredni drevni vanzemaljci.

'Moguće je da su drevne autohtone tehnološke vrste uzdigle civilizaciju na staroj Zemlji ili na nekom drugom tijelu, možda staroj Veneri ili starom Marsu', drži Wright.

No, većina dokaza tih drevnih civilizacija dosad je vjerojatno nestala. Na zemlji su te tragove vrlo vjerojatno izbrisale tektonske promjene. Na Veneri je za to zaslužan njen globalni efekt staklenika.

Zato preostaje svega nekoliko mjesta na kojima možemo tražiti ove tragove - ispod površine Marsa, Mjeseca te na vanjskim dijelovima Sunčevog sustava.

Play ponuda
Play ponuda