Play ponuda

GRIZLI NA MARSU?!? NASA / snimila čudnovate fotografije koje dokazuju izvanzemaljski život na Crvenom planetu?

Image

Lovci na vanzemljace su van sebe nakon što je NASA objavila fotograiju na kojoj oni vide stvorenje koji ih podsjeća na fosiliziranog grizlija ili ljenjivca. Je li život na Marsu zaista postojao?

3.11.2016.
14:38
Play ponuda

Na najnovijoj fotografiji koju je snimila NASA, lovci na NLO-e i vanzemaljce poigravaju se idejom mogućeg života na Crvenom planetu. To je zato što slika prilično nalikuje fosiliziranom grizliju ili ljenjivcu, što je izazvalo interes entuzijasta da kopaju dublje o najnovijoj "fleki" snimljenoj kamerom.

To nije bio prvi put da NASA uzbudi čovječanstvo mogućim tragovimaa života s Marsa. Zbog različitih i osebujnih oblika kakvi se mogu naći na svemirskim fotografijama, ljudi su vidjeći već sve, od (posrnule) "djevice s velikim grudima", izgubljene cipele vanzemaljca-ratnika do lubanje "Bigfoota".

Image
SVEMIRSKE SISE: /

Ljudska mašta na Marsu pronašla i 'Vanzemaljku s (velikim) grudima'

Image
SVEMIRSKE SISE: /

Ljudska mašta na Marsu pronašla i 'Vanzemaljku s (velikim) grudima'

Sada se njihova najnovija ludorija vrti oko fotografije obične stijene za koju bujna mašta misli da je – medvjed. Ili ljenjivac. Svejedno.

Tajvanski lovac na vanzemaljce Scott Waring kaže da je fotografija "neobična i zanimljiva".

Samo pareidolija

"Čak i bez obrade slike, možete jasno vidjeti da prizor izgleda umjetno. Mene podsjeća na stvornje poput medvjeda ili ljenjivca, moguće sa školjkom među zubima. Ali da budem iskren, to bi moglo biti bilo što", rekao je za Daily Star. "Tamna mrlja je kovrčavo krzno, dok na predjelu lica ima znatno manje dlake", rekao je.

No, nisu svi uvjereni. Tako mnogi ukazuju da je na fotografiji samo stijena. Zbog igre svjetla, može se nazrijeti neki lik, što daje privid medvjeda.

Ovo se, naravno, čak povezuje i s "običnom" pareidolijom, odnosno ljudskom reakcijom na sposobnost da vidi uzorke, slike ili lica u potuno nasumičnim stvarima.

Uostalom pogledajte originalnu NASA-inu fotografiju pa iskreno recite što vi vidite na njoj.

Potraga za životom na Marsu traje od starih dana programa Viking. Međutim, podaci prikupljeni u dosadašnjim istraživanjima nisu dali dovoljno pojedinosti i dokaza da na Crvenom planetu ima života.

Godine 1996. dr. David McKay i njegovi suradnici predstavili da meteorit s Marsa na kojem je bilo tragova života, ali ova tvrdnja je kasnije osporena zbog naprednije analize meteorita, koja je dokazala da su tragovi naizgled marsovske bakterije zapravo posljedica dugotrajnog boravka na Zemlji.

Ustanovljeno je da zapravo datira od prije 120.000 godina.

Play ponuda
Play ponuda