Play ponuda

KAKAV JE TKO PRIJATELJ: / Svaki znak ima svoje prednosti i mane, ali ni slučajno to nemojte reći Škorpionu

Image
Foto: Thinkstock, AntonioGuillem

Zatvoreniji ljudi imaju manje prijatelja, ali njizove su veze čvršće; ekstroverti lako sklapaju prijateljstva i imaju mnogo poznanika...

2.10.2016.
7:00
Thinkstock, AntonioGuillem
Play ponuda

Narav određuje prijateljstva, a u mnogočemu, znak Zodijaka određuje narav. Evo što možete očekivati od svakog znaka.

Image
PIJANI ZODIJAK: /

Koji znak će vam plakati na ramenu, a koji ribati zrcalo

Image
PIJANI ZODIJAK: /

Koji znak će vam plakati na ramenu, a koji ribati zrcalo

Ovan

Ovan je impulzivan i ne podnosi prljavu igru i nepravdu, pa će ne oklijevajući ni trenutka pritrčati u pomoć čovjeku u nevolji, ma tko to bio. I tako stječe prijatelje. Ipak nema previše živaca za one koji su shrvani nekim kroničnim problemima. Uvijek je spreman pomoći, stvorit će se tamo gdje je potreban, a kako je snalažljiv, spretan i duhovit, svoj nepresušni entuzijazam obvezno prenosi i na druge.

Bik

Bik se sporo zagrijava, ali se sporo i hladi, pa kad on nekome postane prijatelj, to je za sva vremena – pouzdan je, vjeran i naravno posesivan. Nemojte mu se zamjerati pričajući mu o drugim i boljim prijateljima od njega, jer mu je teško podnijeti makar pomisao da može biti ljepše s drugima. Prijatelje vrednuje prema načinu kako reagiraju kad njemu ustreba pomoć, čak iako ništa ne mogu učiniti u tom trenutku.

Blizanci

Iako ima dosta prijatelja, on se uglavnom oslanja na samog sebe, jer misli ‘tristo na sat’. Zbunjuje svojim racionalnim pristupom u svakoj prilici i na svakom mjestu, jer uvijek ima krajnje logična i prihvatljiva rješenja za one koji traže njegovu pomoć. Zabavlja ga upoznavanje i stvaranje novih kontakata; ležerno, neobavezno, lako, čavrlja i prikuplja informacije koje će možda dobro doći baš nekom njegovom prijatelju, ali isto tako mogu biti upotrijebljene i protiv neprijatelja.

Opasan igrač, bilo da vam je prijatelj ili neprijatelj.

Rak

Ne daje vam izravno do znanja koliko ste mu potrebni, nego okoliša i očekuje da između redova pročitate koji problem ga trenutno muči. Ako mu ne pomognete kad je njemu potrebno, veliko je zlopamtilo i čeka trenutak kada će vas podsjetiti na to. Sklon je promjenama raspoloženja i nikad ne znate pod čijim će utjecajima i kada popustiti njegov oklop.

Ipak, kao što je veliko zlopamtilo, tako pamti i dobro, pa ako ste u stanju noisti s njegovom ćudljivosti imate doživotnog odanog prijatelja. Nevjerojatno dobro čita ljude, pa mu svoj problem prepričajte kao da je problem neke druge osobe – tad može biti objektivan.

Lav

Baš voli pomagati, jer je velikodušan i godi mu tuđa zahvalnost, iako nikada ne insistira na njoj, niti zamjera prijateljima koji su to zaboravili. Više voli pomagati drugome, nego da sam ovisi od nečije pomoći, pa makar bila i od dobrih prijatelja.

Samopouzdanje, zbog profesionalne satisfakcije i novac daju mu osećaj moći i utjecaja čak i prema ljudima koje vidi prvi put u životu, ali se nikad njima ne razbacuje, jer muški Lav je uvek džentlmen, a žena "kraljica" kojoj je razmetanje ispod časti.

Djevica

Teško da ćete ju iznenaditi ako joj se požalite na nepravdu ili na nešto što ne možete riješiti, jer Djevica je uvek spremna da se uhvati u koštac sa bilo čim ili sa bilo kim. Isključuje emocije (što nekima na prvi pogled može djelovati surovo), pažnju usredotoči na problem, pa nepogrešivom logikom i objektivnošću postavlja stvari na svoje mjesto. I stvar je riješena. Neprocjenjiva kao prijatelj, a ako vam je neprijatelj-budite uvijek blizu nje.

Vaga

Iako može djelovati površno, Vaga je veliki prijatelj, prije svega jer je rođeni odvjetnik. Ona zna slušati, ima neprocjenjive savjete, jer lako sagleda problem iz druge perspektive. Doduše, sve pod uvjetom da ju ne gnjavite dok je kod frizera ili kozmetičara, ali će sigurno odmah, još dok je pod maskom, početi razmišljati kako vam pomoći. Mrsko joj je tražiti pomoć od prijatelja, i očekuje da se sami ponude, pa često propusti neke šanse.

Škorpion

Jedno je sigurno – Škorpiona ne treba imati za neprijatelja, a ako vam je prijatelj, računajte na njenu bezgraničnu odanost i lojalnost. Ako Škorpionu povjerite tajnu ili otvorite dušu, nikada to neće zloupotrijebiti. No onome tko ju iznevjeri i razočara loše se piše, jer ne odustaje dok se ne osveti. Treba joj vremena da stekne povjerenje u nekog kako bi ga prihvatila kao prijatelja od kojeg uvijek očekuje da poštuje intimu.

Strijelac

Veliki prijatelj u svakoj prilici, potegnut će sve svoje veze da vam pomogne, ali pazite da mu se ne zamjerite, jer zna biti vrlo neugodan i osvetoljubiv. Ako tražite savjet od Strijelca, iako bira riječi, on gađa u srž problema pa se nemojte začuditi ako vas i povrijedi jer on uvijek govori ono što misli. Ne može se družiti sa svakim, pomalo je elitist, traži sebi slične prijatelje, pa zna djelovati pomalo snobovski.

Jarac

Kod Jarca morate proći neke testove i provjere (kojih nećete ni biti svjesni), kako bi vas prihvatio za prijatelja. Iako djeluje pomalo ukočeni i drži do forme i pravila, kada zatražite pomoć od njega, može vas iznenaditi prisnošću i razumijevanjem koja je u suprotnosti sa njegovim suzdržanim ponašanjem. Kad jednom raskine prijateljstvo, to je zauvijek, ali treba mu mnogo da do toga dođe. Bolje ga je imati za prijatelja, nego za neprijatelja, jer nikad ne zaboravlja ako ste ga izdali ili prevarili.

Vodenjak

Vodenjak je pristran prema prijateljima – što god da učine, on uvijek ima opravdanje za njih. Prijateljstva sklapa ležerno, bilo gdje i bilo kad, naizgled lako, kao da se s nekim poznaje od ranije. Nonšalatno prilazi, uvijek ima zgodnu temu za razgovor, a kasnije razrađuje područja koje su sugovorniku najzanimljivije. Kad se nađete u nevolji, ne pita koje je doba dana ili noći – stvorit će se tamo gdje vama treba. Priskače u pomoć i nestaje, a zahvalnost ni ne očekuje, jer je u suštini vrlo plemenit.

Ribe

Ribe su rođeni psiholozi, pa nema boljeg ramena za plakanje od njihovog, mada izbjegavajte da im se povjeravate, jer nisu baš najbolji u čuvanju tajni. Suosjećaju sa drugima, ali instinktivno osjete i ono što nosite duboko u sebi, kao tugu ili dugotrajan problem, pa vas time mogu osvojiti za sva vremena. Kad im se prijatelj obrati za pomoć, uvijek imaju vremena i udube se u njegov problem sve dok intuitivno ne pronađu rješenje.

Play ponuda
Play ponuda