Play ponuda

Biljke zbog kojih će nam život biti mirisniji

shimmer fallback
2.11.2010.
11:21
Play ponuda

Feng Shui koristi i biljke i mirise, a ne samo rad s energijama prostora, jer one isto tako pridonose postizanju ravnoteže u našim životima. Uvijek je ljepše kada u prostoru osjetimo neki miris koji nam je ugodan. Kako su vremena sve hladnija, tako ne zaboravimo da je potrebno povremeno provjetravati prostor, jer time unosimo svježi zrak. Uz taj svježi zrak možemo koristiti neke od biljaka koje će naš dom obogatiti još jednim dodatnim iskustvom. Možete koristiti eterična ulja ili same biljke u lončanicama.

Biljke koje nam mogu uljepšati život u zatvorenom prostoru su odabrane prema svojim osobinama koje potpomažu naše zdravlje, donose smirenost i ravnotežu ili jednostavno mogu popraviti neke osobine koje smatramo manama. Biljke kojima ćemo se pozabaviti su: Bosiljak (Basilicum), Bergamot (Citrus bergamia), Limun (Citrus), Bor (Pinus), Eukaliptus (Eucalyptus), Jasmin (Jasminum), Borovica (Juniperus communis), Kamilica (Chamomilla), Cimet (Cinnamomum), Lavanda, Pepermint (Mentha piperita), Ruža, Naranča i Timijan (Thymus).

Bosiljak (Basilicum)

Nekoliko listića bosiljka protrljanih kroz dlanove je dovoljno da listovi puste svoje eterično ulje. Također, eterično ulje možete kapati u lampu koju držite u uredu. Samu biljku možete saditi u sjevernom dijelu svog vrta. Eterično ulje možete koristiti u sjevernom dijelu svog stana ili ureda. Za trudnice se ne preporuča korištenje ovog mirisa u većoj količini.

Bosiljak ima svojstva pojačanja vlastite sigurnosti, pojačava svijest o vlastitoj snazi, lakše ćete se koncentrirati i logika će vam bolje raditi, a time ćete lakše uvidjeti tko su vam pravi prijatelji. Dodatno, bosiljak vas potiče da samostalno radite i započeto završite, dakle donosi dozu samostalnosti u poslovanju. Radne zadatke ćete lakše i na vrijeme dovršavati.

Bergamot (Citrus bergamia) Ova biljka potpomaže smirenju živaca, jer uz njen miris osjećate i manju potrebu za hranom, a melankoliju i nervozu smanjuje. Dodatno, uz korištenje aromatičnog ulja ove biljke u uredu, vaše kolege će vas više cijeniti, biti ćete zaštićeni od ogovaranja i negativnih prijateljstava, a vama samima će donijeti smirenje. Ovu biljku možete saditi u južnom dijelu vrta, ili je držati u južnom dijelu ureda ili dnevnog boravka.

Limun (Citrus) Drvo limuna možete postaviti u istočni dio vrta jer time potpomažete sreću djece. Ukoliko ga postavite u zapadnom dijelu vrta, onda potpomaže sreću cijele obitelji. Amo možete postaviti mali limun ili limunsku travu u kuhinju tada će vaša djeca imati poboljšani apetit. Kada govorimo o aromatskom ulju limuna, onda je dobro kapati ovo eterično ulje u kadu za vrijeme kupanja jer time smanjuje stres i brige.

Također, ukoliko stavite zdjelu sa limunima na desnu stranu vašeg radnog stola time ćete dobiti jasnoću misli koja će vam biti nužna u poslovnim odnosima i pregovorima. Dodatno, miris Limuna donosi sreću i odanost u ljubavi, stvara disciplinu i posvećenost, donosi više vitalnosti u vaš život i što je možda najvažnije, donosi jaču povezanost svih članova obitelji.

Bor (Pinus) Bor možete postaviti na ulaz u stan ili kuću, jer time smanjujete napetost koju ste tijekom dana na poslu nakupili.

Miris bora relaksira, a također ga možete postaviti u kupaonicu ili pored vašeg kreveta. Eterično ulje bora možete staviti u vodu kojom perete dom, jer time ćete cijeli prostor osvježiti i učiniti ga ugodnijim.

Eukaliptus (Eucalyptus)Eukaliptus je velika pomoć za sve one koji imaju probleme sa sinusima, tako da ga možete koristiti u tu svrhu. Dodatno, kod prehlade dobro je prostor ispuniti tim mirisom, jer čisti ne samo sinuse nego i dišni sustav. Pored ovoga eukaliptus pojačava koncentraciju, pa kada učite možete koristiti eterično ulje u lampi. Ukoliko možete negdje u stanu držati biljku onda je postavite u sjeveroistočno područje – za studente i pisce, a u sjeverozapadni dio za one koji moraju često putovati.

Ukoliko imate učestalih problema na poslu, onda možete kapi eteričnog ulja eukaliptusa ukapati u vodu za kupanje, jer time ćete otpustiti frustracije i ponekad u toj opuštenoj atmosferi doći do nekih rješenja svojih problema.

U narednom članku saznati ćemo čemu nam pomažu preostale biljke ....

Play ponuda
Play ponuda