“Zemunci” traže ubicu Nikole Bojovića

Šest kriminalaca otišlo put Crne Gore

Crnogorska policija bila je početkom prošle nedelje na nogama nakon što su iz Beograda dobili podatak da se na primorju nalazi šest pripadnika “zemunskog klana”, koji su u Crnu Goru došli kako bi prikupili podatke o ubici Nikole Bojovića.

“Zemunci” su u Crnu Goru stigli, kako se veruje, po nalogu Luke Bojovića vođe tog klana, koji je iz zatvora u Španiji naredio da njegovi ljudi istraže ubistvo njegovog brata Nikole.

“Vijesti” u crnogorskoj policiji saznaju, da su “zemunci” neopaženo ušli u Crnu Goru, a podatak da se oni nalaze na primorju stigao je depešom iz Beograda kada su ih kolege iz Srbije obavestili da imaju “nezvane goste”.

Sagovornik “Vijesti” ispričao je da su se “zemunci” zadržali kratko u Podgorici, ali da su najviše vremena proveli kod isturenih “jataka” Bojovićevog klana u Baru i kasnije u Budvi.

Razlog za posetu “zemunaca” bio je podatak, koji srpska policija ispituje još od prvog dana ubistva Nikole Bojovića, da je likvidacija naručena iz zavađenih crnogorskih mafijaških krugova.

Imamo podatak da su pripadnici klana iz Beograda posetili svoje bliske saradnike u Baru. Upravo u tom gradu, gde imaju istureni svoj deo za Crnu Goru, raspituju se o svemu što ih može dovesti do naručioca ubistva Nikole Bojovića. Na taj način sklapaju zločin i vode neku svoju istragu”, pojasnio je sagovornik “Vijesti”.

Nikola Bojović ubijen je početkom maja ove godine u Ulici carice Milice.

Surova likvidacija brata uhapšenog vođe “zemunskog klana”, kako se veruje u policijskim krugovima, osveta je Luki Bojoviću zbog nekih ranijih zločina i pokušaja atentata.

Povratak na Net.hr