Za paljenje džamije devetoro oslobođeno

Nastavak suđenja u julu

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu objavilo je da je odustalo od krivičnog gonjenja devetorice optuženih u postupku za paljenje beogradske Bajrakli džamije.

U odnosu na 11 okrivljenih optužnica je precizirana.
Kako je rekla zamenica javnog tužioca Milica Sandić, tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja Ljubomira Stankovića, Marka Đorđevića, Dragana Mijatovića, Aleksandra Stevića, Vojislava Majstorovića, Milana Majranovića, Uroša Jonića, Adama Niševića i Marka Radisavljevića, prenosi Beta.

U odnosu na ostale okrivljene optužnica je precizirana i oni se terete za krivično delo učestvovanje u grupi koja vrši nasilje.

Nastavak suđenja 3. jula

Advokati optuženih tražili su dodatno vreme da se izjasne o optužnici, pa će suđenje biti nastavljeno 3. jula.

Beogradska Bajrakli džamija zapaljena je u noći između 17. i 18. marta 2004. godine. Tada je provaljeno u dvorište, razbijeni su prozori i zapaljena džamiju. U neredima je do temelja izgorela i biblioteka sa više od 7.000 knjiga.

Optuženi su Stefan Čubrović, Nemanja Stojanović, Nikola Marinković, Bojan Hrvatin, Goran Mitić, Boris Mitrašević, Marko Đorđević, Jasmin Došen, Stefan Radević, Ljubomir Stanković, Dragan Mijatović, Aleksandar Stević, Adam Nišević, Vojislav Majstorović, Milan Marjanović, Uroš Jonić i Vladan Broćić. Među optuženima su i Miloš Radisavljević Kimi, njegov otac Rade i brat Marko.

Danas se očekivalo da će biti iznesene završne reči na suđenju, posle čega je sudija Ivana Ramiće trebalo da odredi datum za izricanje presude, ali do toga nije došlo.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr