Ranjeni vođa navijača Partizana tukao ljude skoro na smrt, a sud ga pustio

I dalje se ne zna koja je pozadina upucavanja Alena Kostića

6.11.2013.
17:40
VOYO logo

Alen Kostić (27), zvani Kubi, vođa partizanove navijačke grupe “Zabranjeni”, ranjen je u ponedeljak uveče u Železniku, kada je nepoznati napadač u njega ispalio četiri hica iz pištolja, piše Blic.

Kostić je ranjen u nogu, a policija ispituje da li je to bilo upozorenje ili promašaj. Napad istražuju kao nastavak obračuna navijača, koji je u subotu počeo na „Marakani“, gde su se sukobile njegova i suprotstavljena grupa “Alkatraz”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostić je do 15. oktobra bio u pritvoru zbog sumnje da je 27. avgusta štanglom pretukao Jugoslava D. (44). Protiv njega je pokrenuta istraga zbog pokušaja ubistva, i on je do sredine oktobra bio u Okružnom zatvoru, a onda je pušten da se brani sa slobode.

Napadač je pucao kada je Kostić izašao iz automobila na uglu ulica Radoja Prvulovića i Braće Lukić, u blizini svog stana, kada mu je prišao još nepoznati napadač i u njegovom pravcu ispalio četiri hica. Policija je uverena da je Kostić video napadača, ali on odbija da sarađuje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Ranjen je u butinu i prevezen u bolnicu na Banjici,. Zadržan je na lečenju zbog lakih povreda. Policija je pokušala da sazna identitet napadača, ali Kostić tvrdi da nije video ko je pucao - kaže za “Blic” u MUP Srbije.

Otac i brat ranjenog Kostića pojavili su se na mestu pucnjave nekoliko minuta kasnije. Obojica tvrde da ne znaju ko bi i zašto mogao da puca u Alena - kažu u MUP-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Protiv Alena Kostića policija je podnela 15 krivičnih prijava, a protiv njega se trenutno vode dva sudska postupka pred Osnovnim sudom i dva pred Višim sudom. U dva postupka je pravosnažno oslobođen.

Prvu krivičnu prijavu zaradio je u 18. godini zbog nanošenja teških povreda. Kostić je tada sa dvadesetak huligana došao na improvizovani košarkaški teren u naselju Čukarička padina i nožem napao mladiće koji su igrali košarku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kostić i njegova grupa tada su nosili obeležja navijača Partizana, a nosili su metalne šipke, bejzbol palice, letve, staklene flaše i noževe. Bez ikakvog razloga napali su desetak mladića. Kostić je nožem napao maloletnog F. D., ubo ga u grudi i probio mu plućnu maramicu. U tuči su tada ranjena još trojica mladića, M. D. je uboden u grudi, N. G. u vrat, a L. L. je posečen po nadlaktici.

Protiv Kostića su od tada podnošene prijave za teška dela, ali nijednom nije osuđen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Grupa navijača Partizana poznata kao „Alkatraz“, čiji je vođa Đorđe Prelić, u stalnom je sukobu sa „Zabranjenima“, među kojima je jedan od vođa Alen Kostić. Njihova rat traje od septembra 2011. godine.

Uprkos tome što je Prelić dugo van Srbije jer je u bekstvu još od ubistva francuskog navijača Brisa Tatona u Beogradu, on ipak preko svojih najodanijih huligana kontroliše čitavu navijačku grupu i održava sukob sa „Zabranjenima“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prelić je u februaru uhapšen u Španiji, po poternici Srbije koja ga traži zbog ubistva Tatona. Sukob „Alkatraza“ i „Zabranjenih“ izbio je, navodno, zbog toga što su „Zabranjeni“ optužili pripadnike „Alkatraza“ da su “policijske cinkare i mafija”.

S obzirom na to da se navijačke grupe obično bave veoma unosnim poslovima, a među najunosnije spada dilovanje droge, lakše je poverovati da je stvarni sukob izbio oko podele teritorija i samim tim i unosnih zarada od trgovine narkoticima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Pressonline

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo