Putin nas voli

Putin Nikoliću – Predsedniče, ljubim (volim na ruskom) vaš narod i vas

Predsednici Rusije i Srbije razgovarali su u petak telefonom o unapređenju saradnje i mogućnosti da Putin uskoro poseti Beograd, piše na sajtu predsednika Rusije.

Prema informacijama Novosti, u nešto dužem razgovoru, dvojica lidera uputila su jedan drugom najlepše želje za nastupajuće božićne i novogodišnje praznike, ali su razmotrili i mogućnosti unapređenja odnosa između dveju prijateljskih država.

Nikolić je, kako prenose izvor Novosti, još jednom izrazio želju da predsednik najveće zemlje sveta dođe u Srbiju kada svečano budu otvoreni radovi na trasi gasovoda “Južni tok”.

Obojica sagovornika složila su se i da bi i u narednim mesecima Beograd i Moskva trebalo da potpišu ugovor o strateškom partnerstvu, pošto je taj dokument maltene završen.

Na kraju razgovora Novosti pištu da se Putin se predsedniku Srbije obratio rečima:

Predsedniče, ljubim vaš narod i vas“.

Na sajtu predsednika Vladimira Putina je ukazano da je znatno porasla uzajamna trgovina (za 80 odsto), razmotrene su perspektive realizacije najvažnijih projekata u energetskoj oblasti (gasovod “Južni tok”), infrastrukturnoj (po liniji “Ruskih železnica”), kreditno-finansijskoj, metalurškoj i drugim oblastima. Razgovor je, kako se navodi, održan na inicijativu srpske strane.

Povratak na Net.hr