Prijatelji stradale devojke nemoćni pred požarom (VIDEO)

Do tragedije najverovatnije došlo zbog goriva

1.5.2013.
12:33
VOYO logo

Do tragedije u vikendici u okolini Kraljeva, u kojoj je poginula devojka, došlo je nakon eksplozije koja je bila nesrećni slučaj, kaže Predrag Marić načelnik sektora MUP-a Srbije za vanredne situacije.

Dvadesetogodišnja Aleksandra Pantović poginula je sinoć u požaru u vikendici u selu Obrva kod Kraljeva, gde je grupa od dvadesetak mladića i devojaka došlo da proslavi prvomajske praznike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred vikendice se spremao roštilj, a nastradala devojka je bila sama u sobi u trenutku izbijanja požara. Prema datim izjavama policiji, njeni prijatelji su čuli vrisak, ali nisu mogli da je spasu, navodi Blic.

Marić je rekao da je do nesreće najverovatnije došlo nakon što je gorivo za rad agregata došlo u kontakt sa nekim grejnim telom, nakon čega je došlo do eksplozije i požara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je, povodom današnje proslave Prvog maja, upozorio građane da budu oprezni prilikom paljenja vatre u prirodi, pošto ona može imati teške posledice.

Vikendica buknula za tren

Načelnik Sektora za vanredne situacije Odeljenja za Raški okrug Radojica Kočović rekao je Tanjugu da se uzrok požara još ne može tačno utvrditi, jer je uviđaj na terenu još u toku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na pitanje da li je eventualni uzrok požara nemarnost prilikom upotrebe zapaljivih materija, Kočović je odgovorio da ta deca najverovatnije nisu imala nikakvo iskustvo s protivpožarnim merama i zaštitom od požara.

- Očigledno je da je možda bilo zapaljive tečnosti, koja je gašena vodom, što je najverovatnije razbuktalo vatru - ukazao je Kočović, dodajući da je reč o munjevitom požaru, pa je u nekoliko sekundi, sve buknulo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je naveo da se radilo o objektu od zapaljivog materijala - drveta, pa uprkos tome što su vatrogasci stigli u rekordnom roku, nije moglo ništa da se učini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Screenshot Tanjug

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo