Policajac prebio dečaka, a i dalje radi

Prokupački policajac osuđen je zbog prebijanja dečaka, a posle zatvora biće vraćen na posao

Policajac Milan Bogdanović iz Prokuplja 15. januara je osuđen presudom Apelacionog suda na četiri meseca zatvora jer je pretukao dečaka Stefana Miladinovića koji ima samo 12 godina, objavio je Blic.

Međutim, list saznaje, da ovaj policajac još uvek nije procesuiran i dalje radi u policiji. Otac dečaka Ljubiša Miladinović izjavio je za ovaj list da je presudom Osnovnog suda u Prokuplju Bogdanoviću zatvorska kazna pretvorena u osam meseci uslovno jer je 9. oktobra 2009. godine, zbog navodnog sukoba sa njegovim sinom dečaka udario u glavu, nakon čega je dete dobilo potres mozga.

Nakon toga je Apelacioni sud tu presudu preinačio u kaznu od četiri meseca zatvora, iako policajac u momentu napada nije bio na dužnosti.

Zašto se ne sprovodi presuda koja je već pet meseci izvršna? Osuđeni policajac je i dalje na svom radnom mestu, a srećem ga svakodnevno u uniformi jer živi 50 metara od mene. Pitam se da li će ikada biti na odsluženju ove kazne – izjavio je otac dečaka za Blic.

Ali, da skandal bude veći u birou za medije MUP-a Trojci su usmeno rekli da će policajac biti vraćen na posao nakon što odsluži zatvorsku kaznu.

Prema Zakonu o policiji, s obzirom da će služiti kaznu manju od šest meseci zatvora, policajac će biti vraćen na posao. Još uvek nije suspendovan jer se nisu stekli zakonski uslovi – rekli su nam u birou.

Blicu su u Apelacionom sudu u Nišu rekli da je 7. februara presuda dostavljena Osnovnom sudu u Prokuplju koji je nadležan za izvršenje.

Foto: Kurir

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr