Odobreno izručenje Luke Bojovića

Kada stranice dopisa budu prevedene, biće poznato šta se sve u njemu navodi

U srpsko Ministarstvo pravde danas je stigao dopis iz Španije da je tamošnji Savet ministara odobrio na sednci održanoj 12. jula izručenje Srbiji Luke Bojobvića, koji je ovde optužen da je kao novi vođa zemunskog klana organizovao ubistva, piše “Blic“.

Dopis koji je stigao ima 60 stranica na španskom jeziku i kada budu prevdene biće poznato šta se sve u njemu navodi, kažu u Ministarstvu pravde.

Odluka je doneta da bi se Bojoviću, koji je februara 2012. godine uhapšen u Valensiji, u Srbiji sudilo za tri ubistva i da bi bio upućen na izdržavanje kazne od 1,3 godine zbog nelegalnog posedovanja oružja i osam meseci zatvora zbog falsifikovanja službenih isprava.

Bojovića, Vladimira Milisavljevića – Budalu, Sinišu Petrića i Vladimira Mijanovića španska policija uhapsila je u Valensiji februara 2012. Srbija jedino nije tražila izručenje Mijanovića.

Za Vladimira Milisavljevića je ranije iz Španije stigao dopis da se odobrava njegovo izručenje, ali kada se oknčaju postupci koji su u toj zemlji pokrenuti protiv njega.

Bojvić i njegova grupa i u Španiji su osumnjičeni za više krivičnih dela, između ostalog i ubistvo Milana Jurišića – Jureta, takođe pripadnika zemunskog klana

Luka Bojović je napustio Srbiju juna 2010. godine, nedugo posle hapšenja Sretka Kalinića u Zagrebu i Miloša Simovića na srpsko-hrvatskoj granici. Za njim je u septembru 2010. raspisana međunarodna poternica i podignuta optužnica zbog sumnje da je 2004. organizovao ubistvo Andrije Draškovića i Zorana Nedovića Šoka kada su nastradala dvojica njihovih telohranitelja. Bojovića je sa ovim ubistvima povezao Kalinić, koji je Srbiji izručen iz Hrvatske 25. avgusta 2010.

Povratak na Net.hr