Grad Niš pokrovitelj Cecinog koncerta

Jer lepše je sa kulturom

9.9.2013.
16:39
VOYO logo

Rešenje gradonačelnika Niša Zorana Perišića kojim odobrava pokroviteljstvo Cecinog koncerta uzburkalo je nišku javnost, objavile su Južne vesti.

Komentari na društvenim mrežama su bili različiti, a iz Gradske kuće poručuju da razloga za nezadovoljstvo nema.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Pokroviteljstvo se sastoji u tome da je Grad organizatorima odobrio punktove u gradu gde mogu da postave štandove za prodaju karata. Organizator koncerta „Klub srbsko-ruskog prijateljstva“ plaća prostor (Plato Niške tvrđave) - saopšteno je iz kabineta gradonačelnika.

U kabinetu objašnjavaju da je Niš bio pokrovitelj koncerata Vlade Georgieva, Željka Vasića i Dženana Lončarevića, ali da se tada pokroviteljstvo ogledalo u izdavanju prostora za koncert. Izvođačima je za nastup Grad ustupio Letnju pozornicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- I oni su kao i organizatori Cecinog koncerta bili u obavezi da određenu sumu novca daju u humanitarne svrhe - kažu u kabinetu, ne precizirajući o kojoj sumi je reč.

Gradski većnik za kulturu Srđan Aleksić bio je nedostupan, a u pres službi gradonačelnika nisu znali po kojim kriterijumima gradonačelnik odobrava pokroviteljstvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncert Svetlane Ražnatović najavljen je za 28. septembar u 20 sati. Održaće se na platou niške Tvrđave u organizaciji NVO "Srbsko-ruski centar", a uz pokroviteljstvo Grada Niša.

Vredi pomenuti da gradska Uprava za obrazovanje, kulturu, omladinu i sport, prema rečima načelnice Jelice Velaje nije bila uključena u donošenje rešenja o pokroviteljstvu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Shodno tome, kaže načelnica, njena uprava nije upoznata ni sa procedurom i načinom na koji se odobravaju pokroviteljstva.

- Proceduru zaista ne znam. Uprava tu nije uključena nas samo obaveste šta se dešava u gradu iz resora naše uprave, a pod pokroviteljstvom Grada - objašnjava Velaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veroljub Radojković, koncert promoter, koji uglavnom u Niš dovodi rok bendove poput Bajage, Van Goga, Blok Out-a, Orothodox Celts-a, Hladnog piva, Darkwood Dub-a, Ramba Amadeusa, Negativa, Partibrejkersa, Darka Rundeka, Del Arno benda i mnogih drugih kaže da nije često nailazio na pomoć Grada prilikom organizacije koncerata.

- Meni je lično žao što se ne podržavaju više rok koncerti i što se Grad očigledno okrenuo na drugu stranu. Što se mehanizma i same organizacije tiče ja nemam iskustva da mi je Grad pomogao za nešto - kaže Radojković.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Kurir

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo