Nije još vreme za kupanje na Adi

Temperatura vode je i dalje veoma niska

24.4.2013.
19:01
VOYO logo

Beograđani bi trebalo da se uzdrže od kupanja u Savskom jezeru dok srednja temperatura vode ne dostigne 22 stepena.

"Bez obzira na visoku spoljnu temperaturu, temperatura vode je i dalje veoma niska, a kupanje nije bezbedno. Tek kada srednja temperatura vode dostigne 22 stepena, kupanje u jezeru biće dozvoljeno, uz nadzor spasilačkih ekipa", saopštilo je Javno preduzeće "Ada Ciganlija".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se navodi u saopštenju, spasilačke službe JP "Ada Ciganlija" redovno patroliraju oko jezera i upozoravaju neodgovorne kupače da ne ulaze u vodu, iako je tokom proteklih nekoliko dana bilo pojedinačnih slučajeva kada su posetioci Ade želeli da se "rashlade" u jezeru, dovodeći sebe u opasnost.

Poseban rizik u predsezoni predstavlja i neodgovorno ponašanje maturanata, koji posle zvaničnog dela proslave mature, uglavnom dolaze na Adu Ciganliju, gde pod dejstvom alkohola neretko ulaze u Savsko jezero.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U cilju sprečavanja ovakvih incidenata, JP 'Ada Ciganlija', već petu godinu zaredom, sprovodi po beogradskim srednjim školama kampanju 'Zaplivaj sigurno' kroz koju se maturanti informišu o pravilnom i bezbednom ponašanju na kupalištu", piše u saopštenju, a prenosi Beta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo