Muž porodio ženu kod Ade Ciganlije – majka i beba dobro

Porođaj u automobilu

Žena koju je muž jutros porodio u automobilu kod Ade Ciganlije i njena beba osećaju se dobro, rečeno je Tanjugu u Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj.

Žena se rano jutros porodila uz pomoć muža, u automobilu kod Ade Ciganlije, budući da je porođaj počeo dok je bila na putu do porodilišta.

Hitna pomoć je, kako je Tanjugu rekla portparolka Hitne pomoći Nada Macura, oko 6.30 sati primila poziv da se porađa žena na stajalištu kod Ade Ciganlije, ali kada je ekipa stigla nije zatekla ni ženu ni bebu, već samo njenog supruga koji je objasnio da se žena već porodila.

Kako je rekla dr Macura, doktorka ga je pitala da li je presekao vrpcu, a on je odgovorio da nije.

Takođe, kako je objasnila, on je bio uzbuđen pa je rekao da nije video ni kog je pola dete, ali zamenica direktora Klinike za ginekologiju i akušerstvo u Višegradskoj prof. Saša Kadija je rekla da je rođena devojčica, teška 3.250 grama, dugačka 52 santimetra.

Beba i majka su dobro, rekla je Kadija Tanjugu i navela da je ovo majci drugi porođaj.

Porođaj je bio karličan, ali priroda je učinila svoje. Interesantno je da je suprug koji je bio sa njom i koji joj je pomogao na porođaju po zanimanju bravar – rekla je Kadija.

Kako je objasnila Macura, Hitna pomoć je poziv primila kao crveni, najhitniji.

Povratak na Net.hr