Mišković: Ne prepoznajem se u optužnici, šta ću ja ovde?

„Ovo je posao za primer kako treba da se radi u Srbiji“

14.11.2013.
19:49
VOYO logo

Počelo suđenje Miroslavu Miškoviću i ostalima zbog malverzacija u putarskim preduzećima. Pročitane osnovne tačke optužnice.

Na suđenju u Specijalnom sudu došli su Marko Mišković, Milo Đurašković vlasnik "Nibensa" i svi optuženi za nezakonito izvlačenje novca iz putarskih preduzeća.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je pristuan i veliki broj novinara. U Specijalni sud su došli i pravni eksperti i advokati iz SAD, Velike Britanije, Nemačke, koje je angažovao vlasnik "Delte" kako bi pratili ovo suđenje.

Vlasnik Delta holdinga Miroslav Mišković negirao je optužbe da je sa saradnicima oštetio putarska preduzeća za više miliona evra, ističući da ne razume za šta je odgovoran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nisam kriv, ne osećam se krivim. Nisam razumeo optužnicu, razumeo sam samo deo o ličnim podacima, kvantitativnim pokazateljima i datume, ali nijednu rečenicu optužnice nisam", rekao je Mišković u kratkom izjašnjenju o krivici.

Prema njegovim rečima, sebe ne može da prepozna ni u jednom delu optužnice i ne razume zašto je optužen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je posao za primer kako treba da se radi u Srbiji, ali ja ne razumem ekonomske kategorije iz optužnice", rekao je Mišković. On je istakao da ne mogu da postoje dva kontrolna akcionara, odnosno dva većinska vlasnika, kako je to navedeno u optužnici - on i optuženi Milo Đurašković.

Krivicu su, takođe, odbacili i Đurašković, Marko Mišković, kao i ostali optuženi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zatim je Miškovićev branilac Zdenko Tomanović tražio da se davanje odbrane Miroslava Miškovića odloži za sutra, jer će precizno trajati tri i po sata i tako je koncipirana da se odjednom iznese. "Tražim da mu omogućite da iznesem integralno odbranu", rekao je on.

Nakon konsultacija Sudskog veća i tužioca, odlučeno je da se današnje suđenje prekine i da Mišković sutra počen sa iznošenjem odbrane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo