Masovno trovanje hranom u Smederevu (VIDEO)

Među pacijentima sa simptomima trovanja ima i trudnica i dece

10.9.2013.
17:46
VOYO logo

U smederevsku bolnicu primljeno je ukupno 48 pacijenata zbog simptoma trovanja hranom, izjavio je direktor Bolnice u Smederevu Goran Kuljanin, javlja Tanjug, a prenose Novosti.

U toku jučerašnjeg dana u urgentno-prijemni blok primljena su 24 pacijenta sa kliničkim znacima muke, povraćanja i proliva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na odeljenje za infektivne bolesti u toku prošlog dana primljeno je 10 pacijenata, a od toga je četvoro jutros otpušteno kući i u toku prepodneva primljeno je četvoro novih pacijenata.

Na dečje odeljenje juče je primljeno ukupno 16 pacijenata sa sličnim tegobama. Otpušteno je juče četvoro, a novih četvoro je primljeno na dečjem odeljenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ginekologiji primljene su dve trudnice sa sličnom simptomatologijom i one će u toku dana verovatno biti otpuštene kući, kazao je Kuljanin i dodao da u urgentno-prijemni blok od jutros niko novi nije primljen.

Tegobe su se javljale kod najvećeg broja pacijenata posle konzumiranja pljeskavica i to na više mesta u gradu, a dvoje njih jelo i picu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Obavešteni su epidemiolozi i sanitarni inspektori, koji će utvrditi da li je reč o stafilokoknoj intoksikaciji ili salmoneli ili nekom mešanom obliku.

Prema rečima Kuljanin, nije tačan podatak da se zbog simptoma trovanja hranom, kako su izvestili pojedini mediji, od juče u smederevsku bolnicu javilo 180 pacijenata, od kojih je 60-ak zadržano na posmatranju, jer je taj broj znatno manji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kuljanin je dodao da ne može da kaže koliko je primljeno u Domu zdravlja u dečiji i školski dispanzer, jer te ustanove nisu pod njegovom jurisdikcijom.

Pogledajte prilog televizije B92.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

//www.youtube.com/embed/eqh0_px3cyc

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo