Maneken oslobođen optužbi za silovanje

Sin ambasadora Crne Gore i maneken Damjan Perović osuđen samo za nanošenje povreda devojci koja je tvrdila da je silovao

10.7.2013.
17:39
VOYO logo

Viši sud u Beogradu oslobodio je danas sina ambasadora Crne Gore u Švajcarskoj Damjana Perovića (30) optužbi za silovanje Beograđanke B.M. (35) u junu 2011. godine, ali ga je istom presudom osudio na devet meseci zatvora jer joj je naneo lake telesne povrede.

Obrazlažući presudu, sudija Dragomir Gerasimović je naveo da posle saslušanja svih svedoka, oštećene, njene majke i sudskih veštaka, sud nije pronašao dokaze da je B.M. bila silovana u svom stanu u junu 2011., objavio je Tanjug.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sudija je naveo i da je sama oštećena izjavila da je posle svega otišla da se istušira i legla da spava, a slučaj nije prijavila policiji već se posle nekoliko sati prvo obratila majci.

Peroviću, koji se inače bavi manekenstvom, vreme koje je proveo u pritvoru uračunava u kaznu, a kako je u pritvoru proveo godinu dana, on je kaznu izdržao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na ovu presudu tužilaštvo ima pravo žalbe Apelacionom sudu u Beogradu.

Ukoliko Apelacioni sud potvrdi presudu, Perović će imati pravo da traži odštetu zbog provedenih tri meseca više u pritvoru od zatvorske kazne koja mu je izrečena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Foto: Kurir

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo