I u predsedničkoj limuzini pojas mora da se veže (VIDEO)

Tomislav Nikolić učestvuje u kampanji za bezbednost saobraćaja

Kampanja “Vežite pojas” Agencije za bezbednost saobraćaja, a čiji je glavni promoter Tomislav Nikolić, predsednik Srbije, počeće u toku ove nedelje.

U televizijskom spotu predsednik Srbije Tomislav Nikolić podseća da je obavezno vezati pojas tokom vožnje, a spot će moći da se vidi na televizijama sa nacionalnom frekvencijom i kablovskim emiterima.

Dragi prijatelji, brojevi koje ste videli nisu samo statistika, shvatimo ih ozbiljno, reč je o dečijim životima. Nije teško vezati pojas na zadnjem sedistu, samo jedan trenutak koji spašava život – kaže Nikolić u spotu, dok seda u predsedničku limuzinu.

Takođe, kampanja će biti realizovana i putem poruka na bilbordima, piše Blic.

Agencija za bezbednost saobraćaja tokom 2012. godine sprovela je istraživanje o korišćenju sigurnosnih pojaseva tokom vožnje u Srbiji i rezultati su pokazali da 61 odsto vozača vezuje pojas, 58 odsto putnika na mestu suvozača i svega tri odsto putnika na zadnjem sedištu.

Podaci pokazuju da je stepen korišćenja pojaseva u razvijenim zemljama veći od 85 odsto.

Zbog toga je Agencija za bezbednost saobraćaja odlučila da najviše pažnje posveti upravo vezivanju pojaseva kako bi uticala na svest vozača i putnika.

Povratak na Net.hr