Građani Ljiga živim zidom brane Reu (VIDEO)

Majka nestala sa detetom, otac sklonjen u policijsku stanicu

16.10.2013.
19:07
VOYO logo

Radno vreme Centra za socijalni rad u Ljigu je završeno u 15 sati, po čijem su zatvaranju zaposleni napustili objekat, čime je praktično prestala pravna (zakonska) mogućnost da troipogodišnja Rea Matijević bude predata ocu Robertu, koji je tim povodom doputovao iz Zagreba., prenosi Blic.

Direktor ljiškog Centra za socijalni rad Milan Jovanović potvrdio je da u Centar, gde je trebala da bude obavljena predaja deteta, od supružnika niko nije došao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema njegovim rečima, to je razlog zbog koga Centar više nema nikakvu mogućnost za samostalno reagovanje, već jedino može da čeka sledeće izvršno rešenje nadležnog suda u postupku u kome Robert Matijević, zbog navodne otmice, traži da njegova ćerka bude oduzeta od majke Nataše. Tek kada je i poslednji zaposleni napustio objekat u kome se Centar nalazi, nekoliko stotina građana se razišlo svojim kućama.

Policija je sprečila građane da blokiraju Ibarsku magistralu - Građani Ljiga su danas blokirali zgradu Centra za socijalni rad kako bi sprečili izvršenje sudske odluke o tome da se maloletna Rea Matijević (3) preda ocu Robertu, koji je iz Zagreba stigao u tu varoš. Policija je sprečila pobunjene meštane da blokiraju i Ibarsku magistralu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Robert Matijević se, sa predstavnicima ambasade Hrvatske u Beogradu, nalazi u zgradi ljiške policije i nije se pojavio u Centru za socijalni rad s obzirom na procenu da ne bi bio bezbedan zbog protesta Ljižana.

Majka devojčice, Nataša Đorđević Matijević nije se u 12 sati pojavila u Centru za socijalni rad kako bi, prema pravnosnažnoj sudskoj presudi, dete predala ocu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema navodima pojedinih medija, izvršni sudija Sudskog odeljenja u Ljigu, Osnovnog suda iz Valjeva, izdao je nalog policiji da raspiše potragu za Natašom. Na društvenoj mreži Fejsbuk, Slobodni servis iz Ljiga je na svom profilu sinoć objavio da je Nataša "nestala iz Ljiga", što nije potvrđeno, ali ni demantovano.

Majka podnela žalbu Ministarstvu pravde - Nataša Matijević podnela je juče predstavku Ministarstvu pravde u kojoj traži da sud hitno obustavi ili ukine postupak oduzimanja njenog deteta. U Ministarstvu kažu da će zbog hitnosti slučaja danas postupiti po predstavci “u okviru nadležnosti”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Od Ministarstva pravde zatražili smo da nalože da se obustavi ili ukine postupak oduzimanja deteta. Na to smo se odlučili zbog postojanja opasnosti da bi predaja izložila dete fizičkoj opasnosti i psihičkoj traumi. Zahtev zasnivamo i na činjenici da je Nataša Matijević bila žrtva porodičnog nasilja za vreme bračne zajednice iz koje je morala da pobegne sa detetom u sigurnu kuću - kaže Vladimir Marinković, advokat Nataše Matijević. //www.youtube.com/embed/0UJi06gzrPQ

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo