Fudbalski menadžer koji je ojadio Intezu za oko milion evra, radio to i iz inostranstva

Više od 300 transakcija obavio po Švajcarskoj i Nemačkoj

19.11.2013.
16:41
VOYO logo

Slobodan Nikolić (50), fudbalski menadžer koji je kompjuterskom greškom ili uz pomoć saučesnika, sa bankomata Inteze podigao skoro milion evra, juče je u Tužilaštvu za visoko tehnološki kriminal rekao da je sav novac potrošio u kockarnicama, objavio je Blic.

Protiv Nikolića podneta je krivična prijava zbog izdavanja platnih kartica i čekova bez pokrića - delo za koje je predviđena maksimalna zatvorska kazna od deset godina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- On se tereti da je od 17. maja do 13. juna podigao 983.622 evra u 518 transakcija na bankomatima i pos terminalima. Svako njegovo podizanje novca na volšeban način je zavedeno kao priliv novca, tako da što je više podizao novca, Nikoliću je rastao iznos na računu. Više od 300 transakcija obavio je u Švajcarskoj i Nemačkoj, a novac je podizao i u Austriji, Monaku i Holandiji - kaže sagovornik “Blica”.

Nikolić je imao i 125 neuspešnih transakcija, a karticu nije koristio samo za podizanje novca sa bankomata, već je njom plaćao i skupocenu robu po radnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- Predstavnik banke će biti pozvan na saslušanje kao oštećena strana - rekao je tužilac za visokotehnološki kriminal Branko Stamenković i naveo da je reagovanje banke Inteze, koja je prva i otkrila slučaj, kao i dalja istraga primer dobre saradnje u borbi protiv visokotehnoloških prevara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo