DONETO REŠENJE: / Crna Gora izručuje Slobodana Šaranovića Srbiji

Viši sud je odobrio da se Srbiji izruči i Ratko Koljenšić koji se takođe sumnjiči da je umešan u ubistvo Nikole Bojovića

26.12.2013.
18:55
VOYO logo

Veće Višeg suda u Podgorici donelo je danas rešenje o izručenju Slobodana Šaranovića Srbiji, koji je osumnjičen za organizovanje ubistva Nikole Bojovića u Beogradu, brata vođe “Zemunskog klana” Luke Bojovića.

Kako prenose podgorički mediji, Viši sud je odobrio da se Srbiji izruči i Ratko Koljenšić koji se takođe sumnjiči da je umešan u ubistvo Nikole Bojovića.Šaranović i Koljenšić uhapšeni su 24. jula u Budvi po srpskoj poternici koja je za njima raspisana zbog sumnje da su učestvovali u ubistvu Nikole Bojovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Viši sud u Podgorici ranije je odredio ekstradicioni pritvor Šaranoviću i Koljenšiću.Srbija je 29. jula podnela Crnoj Gori molbu za ekstradiciju Šaranovića i Koljenšića, u skladu sa ugovorom o izručenju između dve države. Nikola Bojović je rođeni brat Luke Bojovića, koji čeka ekstradiciju Srbiji iz Španije zbog optužbi za više ubistava i pokušaja ubistava, prenosi "Tanjug".

Navodni motiv za Nikolino ubistvo je osveta njegovom bratu Luki za koga srpsko tužilaštvo tvrdi da je stao na čelo "zemunskog klana" nakon likvidacije Dušana Spasojevića i Mileta Lukovića 2003. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slobodan Šaranović je brat Branislava Šaranovića, vlasnika kockarnice u hotelu “Slavija” u Beogradu, koji je ubijen u sačekuši na Dedinju u oktobru 2009. godine. Slobodan Šaranović se sumnjiči da je naručio likvidacije Bojovića, da bi osvetio brata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo