Direktor Železnica Srbije pravi podvožnjak blizu svoje kuće o državnom trošku

Planom poslovanja za 2013. podvožnjak nije bio predviđen, al je direktor promenio plan

Bahatosti generalnog direktora “Železnica Srbija” Dragoljuba Simonovića nema kraja. Nakon trošenja na hiljade evra na poslovne ručkove sa skupim sirevima i tartufima, Simonović je poziciju iskoristio i za pravljenje podvožnjaka na 200 metara od njegove kuće u Vrčinu, saznaje “Blic”. Sve to će nas koštati skoro pola miliona evra.

Programom poslovanja “Železnica Srbije” za 2013. godinu, radovi na pružnom prelazu u Vrčinu nisu bili predviđeni. Simonović je pred kraj godine rešio da unese neke izmene, pa se tako u planu modernizacije i rekonstrukcije železnice našla i investicija u Vrčinu, njegovom rodnom mestu.

Kako je rebalansom, u koji je “Blic” imao uvid, predviđeno, podvožnjak kod Simonovićeve kuće koštaće čak 50 miliona dinara, a finansiraće ga „Železnice“. Ova iznenadna promena u planu poslovanja usvojena je na vanrednoj sednici skupštine „Železnica“ 30. oktobra 2013. Put koji prelazi prugu i gde će biti izgrađen podvožnjak vodi pravo do ulice u kojoj žive uglavnom njegovi rođaci. Tu su, između ostalog, Simonovićev brat, majka, tetka.

Izvor “Blica” iz „Železnica Srbije“ kaže da je ovakav potez direktora Simonovića nedopustiv jer u Srbiji postoje brojni prelazi koje treba izgraditi jer su opasniji i prioritetniji od vrčinskog.

– Ono što brine jeste to što će zbog bahatosti Simonovića najverovatnije biti odložena rekonstrukcija najopasnijeg prelaza, a reč je o Batajnici – kaže sagovornik “Blica”.

Osim ulice u kojoj žive Simonovići, u bližoj okolini pored njiva ima još svega desetak kuća. Zanimljivo je da je komšiluk već uveliko upoznat sa planovima direktora „Železnica“. Iako nisu želeli javno da govore za “Blic”, odveli su nas tačno do mesta gde je planirano probijanje pružnog “tunela”.

– Donji deo ulice biće spojen tunelom sa gornjim delom, a pravo odatle stižete do kuće Simonovića – bilo je jedno od objašnjenja kako će sve to izgledati.

U „ulici Simonovića” je već niklo pravo gradilište. Bageri i kamioni saniraju klizište, i to tik ispred kuće direktora „Železnica“.

– Nisu kuće počele da klize, ali problem postoji. Na tri metra od kuća je pruga, i ta zemlja se stalno osipa – objasnila nam je Simonovićeva tetka, koju smo slučajno zatekli. Ipak radovi se izvode samo ispred Simonovićeve dve kuće.

Foto: Medija centar Beograd

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr