Čeda krenuo Đilasovim stopama

I lider LDP-a očekuje izbore u 2013. godini

26.12.2012.
22:29
VOYO logo

Lider Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović je potvrdio Đilasovu procenu da će konfuzija u vladajućoj koaliciji dovesti do izbora u 2013. godini.

Jovanović je kao partner LDP-a naveo Demokratsku stranku, Ligu socijademokrata Vojvodine i partije manjina dok je, "u ovom trenutku" odbacio mogućnost saradnje sa naprednjacima i socijalistima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ocenio je da je kosovska platforma usmerena ka promeni odnosa snaga vladajućih stranaka u Beogradu, a ne ka rešavanju problema Kosova.

Jovanović smatra da je uobičajeno i očekivano to što su Srbi sa Kosova podržali tu platformu jer "naravno da će Srbi sa Kosova biti lojalni svom predsedniku".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan o borbi protiv korupcije, Jovanović je ponovio i da LDP ne podržava "njihovu borbu protiv korupcije" i da je reč o političkoj kampanji.

- Reč je o političkoj kampanji - ako želimo da govorimo o borbi protiv korupcije, onda ja želim da govorim o sistemu, o demokratskom društvu, o jakim institucijama, a ne o opsesiji jednog čoveka koji je sam sebe prepoznao kao Eliota Nesa -, rekao je on precizirajući da misli na prvog potpredsednika Aleksandra Vučića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo