BusPlus može da ostane bez posla naplate karata

Kad već GSP-u grad dotira novac, čemu onda još jedan neefikasan sistem

Aleksandar Antić kaže da postoji mogućnost da se Gradsko-saobraćajno preduzeće Beograd vrati u sistem naplate karata u javnom prevozu.

Razmotrićemo mogućnost da grad Beograd ponovo preuzme sistem naplate karata u javnom prevozu – izjavio je predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić, prenosi Tanjug.

On je naveo da se problem mora rešiti na ozbiljan način.

Beograd ne može dugoročno da izdvaja za subvencije javnog prevoza 150 miliona evra na godišnjem nivou – rekao je Antić.

Prema njegovim rečima, angažovanje dodatnih kontrolora nije u skladu sa ugovorom koji grad Beograd ima sa “Bus plus sistemom”, da će njih plaćati grad, a da je cilj da se održi i uveća nivo naplate karata u javnom prevozu kako ne bi doživeo kolaps.

Imamo problem jer Beograđani slabo plaćaju prevoz i slabo prihvataju ‘Bus plus’ sistem. Razmotrićemo da li je to posledica toga što građani teško prihvataju novi sistem ili zbog toga što teško prihvataju da neko sa strane vrši naplatu sistema javnog prevoza – najavio je predsednik gradskog parlamenta i dodao da “ukoliko je ovo drugo, treba da razmotrimo sve mogućnosti uključujući i onu o ponovnom vraćanju sistema naplate karata od strane GSP-a“.

Pojačana kontrola – skočilo očitavanje karata

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas izjavio je u Skupštini grada da mnogi građani ne plaćaju karte u gradskom prevozu. Zato je, prema njegovim rečima, bilo neophodno da se poveća broj kontrolora u vozilima javnog prevoza.

Prvog dana angažovanja dodatnog broja kontrolora u vozilima javnog gradskog prevoza višestruko je povećano očitavanje važećih voznih karata, kao i njihova prodaja kod vozača, saopšteno je iz Direkcije za javni prevoz.

Kontrolori su bili prisutni u svim vozilima na linijama 16, 23, 83, 88 i 95.

Povratak na Net.hr