AGRESIVNA MONETIZACIJA

I TO NEĆETE MOĆI ISKLJUČITI: Video na Facebooku počinje se automatski prikazivati sa zvukom

S obzirom da je u proteklom razdoblju Facebook marljivo radio na što boljoj promociji videosadržaja, uslijedit će agresivnija monetizacija tih napora. Korisnici najpopularnije društvene mreže, svidjelo im se to ili ne, gledat će videosnimke sa zvukom koji će se automatski početi prikazivati.

I ranije su se u jednom razdoblju videi u News Feedu sami pokretali. To je dovelo do sve većeg broja “nijemih filmova”, odnosno reklama bez zvuka, jer su izdavači postali svjesni kako većina gledatelja tih sadržaja ne želi slušati zvuk. Kasnije je uvedena opcija isključivanja autoplayja.

Ova opcija i to sa zvukom ponovo će se automatski pojavljivati dok tvrtka provede testove na, kako su najavili, ograničenom broju korisnika. Pohvalili su se da za sada imaju – a što drugo – pozitivne reakcije.

“S ovim updateom zvuk se pojavljuje i nestaje dok skrolate kroz videe u News Feedu, čime oni oživljavaju”, objasnili su iz Facebooka na svom blogu.

Srećom, ako su vam na telefonu isključeni zvukovi, ni zvuk na Facebooku neće se čuti, a u postavkama aplikacije moći ćete ga i sasvim isključiti.

Povratak na Net.hr