VELIKI POTRESI U TVRTKI

ŠOKANTNA VIJEST: Gotovo je, Twitter gasi Vine!

Društvena mreža Twitter objavila je u četvrtak kako gasi svoj popularni servis Vine koji funkcionira i kao posebna društvena mreža za dijeljenje kratkih videozapisa, piše Business Insider.

Twitter je Vine kupio krajem 2012. godine, a ova aplikacija omogućavala je svojim korisnicima da snime i objave kratki video maksimalne dužine od 6 sekundi.

“Moći ćete i dalje otvarati i skidati svoje Vineove. Ostavit ćemo stranicu online jer mislimo da je važno da se i dalje mogu gledati svi nevjerojatni Vineovi koji su napravljeni. Bit ćete obaviješteni prije nego napravimo bilo kakve promjene na stranici ili aplikaciji”, navodi se u postu objavljenom na blogu Medium.

Vijest o gašenju Vinea u narednim mjesecima došla je u isto vrijeme kada je Twitter objavio i kako će otpustiti više od 300 radnika, odnosno 9 posto radne snage te tvrtke uključujući sektore prodaje, partnerstva i marketinga.

Poznato je kako je Vine posljednjih mjeseci imao problema na tržištu te da nije uspio konkurirati Snapchatu i Instagramu u privlačenju pozornosti milenijske generacije.

Povratak na Net.hr