POETSKA PRAVDA

SAD JE SVE JASNO: Tvornica koja je za Samsung proizvela neispravne baterije i sama eksplodirala

Nakon što je Samsungov Galaxy Note 7 povučen s tržišta jer su mu eksplodirale baterije, sada je u zrak otišla i tvornica koja ih je proizvela.

Tvornicu u kojoj su se proizvodile i kasnije reciklirale baterije za samo-detonirajuće Samsunge Galaxy Note 7 i sama je zahvaćena požarom. U plamenu su nestale neispravne baterije i drugi neispravni hardver pohranjenen u reciklažnom centru u Samsungovom pogonu u kineskom Tianjinu.

OTKRILI SU KRIVCA: Samsung pokušava krenuti dalje nakon fijaska Galaxy Notea 7

U požaru nitko nije ozlijeđen, iako su djelatnici za zaštitu okoliša pozvali na ispitivanje kvalitete zraka. Tvornica je smještena u predgrađu. U gašenju požara, koji je izbio u srijedu oko 6 sati ujutro, sudjelovalo je 19 vatrogasna vozila i više od 110 vatrogasaca.

Po svemu sudeći, požar je izbio u dijelu pogona u kojem se nalazio otpad i baterije za recikliranje. Ostatak tvornice, uključujući i proizvodne linije, nije značajnije oštećen i nastavit će s normalnim radom.

VELIKI SKANDAL TRESE JUŽNU KOREJU: Istražitelji traže uhićenje šefa Samsunga

Vrlo problematične baterije

Samsung SDI je podružnica južnokorejskog diva u kojem se proizvode baterije i napajanja. Osim baterija za Samsungove uređaje, tvrtka proizvodi i baterije za električna vozila, kao i jedinice za skladištenje električne energije za industrijsku upotrebu.

Tvornica Tianjin je jedan od dvije u kojima su su proizvodile baterije za Galaxy Note 7. Ubrzo nakon predstavljanja uređaj je povučen s tržišta zbog problema s baterijama, koje su eksplodirale tijekom punjenja.

Samsung je na kraju u prosincu objavio da neće uskoro prestavljati novi phablet. Opoziv je Samsung koštao milijarde dolara.

GALAXY NOTE 7 JE MRTAV: Samsung ugasio proizvodnju opasnog smartphonea

Na kraju je utvrđeno da su glavni krivac za povlačenje bile neispravne baterije, loš dizjan i brzanje u proizvodnji, zbog čega nisu dosegnuti propisani sigurnosni standardi.

Povratak na Net.hr