SAMO ANTIPATIJA

RADUJTE SE, HEJTERI! Sada možete potražiti srodnu dušu na temelju stvari koje podjednako ne podnosite

Za razliku od svih dosadašnjih aplikacija za upoznavanje, koje funkcioniraju na temelju zajedničkih interesa, Hater (Mrzitelj) će uparivati ljude isključivo na temelju stvari koje im se podjednako ne sviđaju. Korisnici kod kreiranja profila mogu izraziti svoje mišljenje o nekoj (ili svima) od 2.000 tema, a aplikacija će zatim koristiti te podatke kako bi pronašla korisnike s kojima dijelite iste negativne stavove.

Aplikacija, nazvana Hater (Mrzitelj), tebala bi biti dostupna od 8. veljače (za sada je beta-verzija dostupna samo za iPhone), a hvali se da je “prva dating aplikacija koja uparuje ljude oko stvari koje mrze”.

KAD SE NAPALJENI DEČKI NALJUTE: Ovo su najbizarniji razlozi zbog kojih su ih partneri s Tindera izbrisali

Hater će ozbiljno online upoznavanje učiniti pristupačnijim zamjenom teških upitnika i biografija sa zabavim, alternativnim načinom izražavanja osobnosti”, piše na stranici aplikacije.

Mrzitelj traži od korisnika da stvore profil tako da pokretom prsta u različitim smjerovima označe ljude, aktivnosti i ideje koje im se sviđaju, koje vole, mrze ili prema čemu su potpuno ravnodušni, piše Telegraph.

Aplikacija tada u svojoj arhivi traži korisnike s kojim će vas povezati na temelju zajedničkih antipatija.

ČAK I ZLATNE OLIMPIJKE LIJEČE USAMLJENOST PUTEM TINDERA: Pogledajte im profile, možda nađete srodnu dušu!

Ideja je došla iz skeča

Direktor Hatera, 29-godišnji Brendan Alper rekao je za New York Magazine je došao na ideju dok je radio kao pisac skečeva, ali je na kraju shvatio da bi takva usluga mogala imati potencijal i u stvarnom životu.

“Što sam više razmišljao o tome, više sam mislio: ‘Hej, iako je to bila zabavna ideja, zapravo se čini da ima smisla'”, rekao je.

TKO KAŽE DA JE TINDER ZLO? Spoj joj doslovno spasio život

Na početku će korisnicima biti dostupan upitnik s više od 2000 tema, kao što su Donald Trump, gluten, kampiranje, marihuana, selfieji stražnjice, Taylor Swift… ali vremenom će se dodavati i nove koje predlože korisnici.

Iako je mržnja pokretačka snaga aplikacije, Alper tvrdi da će buduće teme koje će predlagati korisnici biti “pažljivo provjeravane”.

“Govor mržnje smatramo potpuno neprihvatljivim, imamo nultu toleranciju za bilo kakav fanatizam, govor mržnje ili diskriminaciju”, rekao je.

Povratak na Net.hr