NEUMOLJIVI BROJEVI

NE ISPLATI SE: Gasi se dio popularne filmske stranice IMDb

Velika je vjerojatnost da ste u nekom trenutku informacije o nekom filmu potražili na stranici Internet Movie Database (imdb.com). IMDb je toliko popularan i stekao je toliki ugled da se njegove ocjene uzimaju kao preporuke na piratskom streaming ‘kinu’ PopCorn Time.

No, isto je tako velika vjerojatnost da na toj stranici nikada niste koristili Message Board tj. opciju koja je na IMDb-u funkcionirala kao forum, na kojem su ljudi razmjenjivali dojmove o filmovima i drugim filmskim temama.

Vlasnici stranice napominju da je do gašenja Message Boarda došlo zbog slabijeg prometa i velikog pada posjete, jer su se “korisnici prebacili na društvene mrže” i naglašavaju da na Facebooku i Twitteru imaju deset milijuna fanova, odnosno pratitelja.

Stranica ima više od 250 milijuna posjetitelja mjesečno, a njihovi su komentari uglavnom oštri pa IMDb ima reputaciju upravo takvog medija – vrlo oštrog i bez “dlake na tastaturi”, a u nekim slučajevima čak ekstremno kritičkog i pretjerano lakog “na okidaču”.

Iako je IMBb vijest o gašenju Message Borada objavio još 3. veljače, korisnici imaju rok do 19. veljače za arhiviranje svojih poruka. Konačno gašenje “foruma” dogodit će se dan kasnije, 20 veljače.

Povratak na Net.hr