Najprodavanije droge na internetu

Najpopularnija droga na Deep Webu, odnosno na tamnoj strani interneta koju internet tražilice obično izbjegavaju, je devet dolara vrijedna tableta ecstasyja iz Nizozemske poznata pod nazivom ‘Superman XTC’.

Taj ecstasy pod pseudonim prodaje grupa koja sebe naziva “Chemical Brothers”. Novo istraživanje web stranice Silk Road 2.0 pokazuje da je na crnom tržištu ova droga dobila najbolje recenzije. Superman Xtc dobio je ocjenu 4.9498 (od 5) te ima 438 recenzija.

Nizozemci su nedavno sudjelovali u hapšenju pet istaknutih dilera droge koji su svoju “robu” prodavali putem interneta.

Drugi najpopularniji proizvod na na Silk Road web stranici nije čak ni droga. To je 100 funti vrijedna Tesco bon kartica koja se prodaje kupcima koji žele na jednostavan način pretvoriti digitalnu valutu Bitcoin u britanske funte. Kartica se može koristiti diljem Velike Britanije u pubovima, restoranima, turističkim odredištima i drugdje.

Treći na listi je 200 miligrama visokokvalitetni DMT (dimetiltriptamin), psihodelična droga kojoj posljednjih godina brzo raste popularnost diljem SAD-a.

Istraživanje je mjerilo popularnost prema broju i kvaliteti recenzija. Mnogi nakon kupnje na Silk Road stranici odlaze bez da ostave svoju recenziju ili osvrt, tako da je nemoguće istražiti sve što je tu kupljeno.

Također je moguće da droga poput ecstasyja, koja uz ostale učinke dovodi do euforije, može biti razlogom da njezini nasmijani korisnici ostavljaju pozitivnije recenzije od drugih korisnika koji koriste druge vrste droga.

Ako primjerice neki kupac puši kilograme marihuane, možda neće biti tako motiviran za pisanje pozitivne recenzije. Jednostavno će biti lijen za to jer će svoju dragocjenu energiju iskoristiti za žvakanje čipsa.

Zdrav razum kaže nam da će se marihuana, mnogo popularnija droga nego ecstasy ili DMT, naći na vrhu Silk Road liste popularnosti. U stvarnosti, najpopularnija “trava” je “Stinky Bud” pakirana u vrećice od 3,5 grama koja dolazi iz Velike Britanije, a nalazi se na 13. mjestu po popularnosti. Kokain, ketamin, speed i Xanax svi su smješteni više na listi.

Povratak na Net.hr