ZAŠTO NE?

KAKO APPLE KAŽE: Instagram nastavlja s cenzurom bradavica

Šef Instagrama Kevin Systrom je priznao kako cenzuriraju ženske bradavice jer se ne žele zamjeriti Appleu. Upravo zbog toga bi borba ljubitelja ženskih grudi, ujedinjenih u pokretu #FreeTheNipple, mogla biti uzaludna.

Naime, već neko vrijeme #FreeTheNipple se zalaže za ukidanje zabrane prikazivanja golih grudi na fotografijama i u kratkim video prilozima na toj socijalnoj mreži. Zapravo, pokret se zalaže za jednakost muških i ženskih bradavica na Instagramu.

Pokret su podržale Naomi Campbell i Miley Cirus, koje su jedne od mnogih čije je fotografije Instagram maknuo zbog izloženih bradavica. Otkrivanje bradavica dozvoljeno je ako fotografija ima veze sa zdravljem i promocijom zaštite žena raka dojke.

Kao što smo rekli, Instagram je morao prilagoditi svoju politiku Appleu, gdje su bradavice zabranjene, jer njihova budućnost uvelike ovisi o poziciji u App Storeu.

S jedne strane imamo Twitter aplikaciju, koja je u App Storeu ocijenjena sa 4+, što znači da je za one starije od 4 godine. A znamo jako dobro da se na Twitteru može naći razna golotinja, ne samo bradavice. S druge strane, Instagram je ocijenjen sa 17+ i provodi cenzuru golih grudi.

“Siguran sam da ne nedostaje bradavica na Internetu. Instagramu to jednostavno nije toliko bitno za posao”, objasnio je Systrom.

Jednako veliki broj korisnika negoduje što su muške bradavice dozvoljene i sve skupa naziva – nejednakošću.

Povratak na Net.hr