Europljani naručili gotovo 40.000 FIAT-a 500L

Ovaj automobil jedini je model sa stalnim rastom prodaje u svojoj klasi u Europi, uprkos teškoj gospodarskoj situaciji.

U proteklih pet mjeseci Europljani su naručili više od 38.000 primjeraka automobila FIAT 500L, priopćila je kompanija Fiat automobili Srbija, prenosi agencija Tanjug.

“Gotovo pola narudžbi za 500L je izvan Italije, države u kojoj je u siječnju najprodavaniji automobil srednje veličine bio upravo ovaj model C klase“, navodi se u priopćenju koje prenosi Banka magazine, a u kojem se precizira da je za samo pet mjeseci naručeno 38.300 vozila.

Ovaj automobil jedini je model sa stalnim rastom prodaje u svojoj klasi u Europi, uprkos teškoj gospodarskoj situaciji na kontinentu.

U priopćenju se navodi i da je od ponedjeljka ponuda dopunjena modelima 1,5-litarskog MultiJet II dizelskog motora sa 105 konjskih snaga, te 0,9 litarskim benzincem TwinAir Turbo, također snage 105 konjskih snaga.

Ocjenjuje se da dva nova motora, oba tehnički unaprijeđena i s turbokompresorom, mogu odgovoriti na potrebe široke, raznovrsne klijentele različitih očekivanja, godina i potreba pri svakodnevnoj uporabi automobila.

Kompanija ističe i da je ponuda modela FIAT 500L dopunjena i inovativnim Cyti brake control , aktivnim sigurnosnim sustavom koji detektira vozilo ili prepreku ispred automobila i automatski koči ako vozač ne uspije pravovremeno intervenirati kako bi izbjegao sudar.

Povratak na Net.hr