POČELO JE?

BAD ROBOT: Kineski R2-D2 pomahnitao na sajmu, napao posjetitelja i spremio ga u bolnicu

Robot je napao i ozlijedio muškarca na sajmu tehnologije u Kini, što je mnoge korisnike društvenih mreža navelo na pitanje nije li ovo označilo početak rata robota protiv ljudi.

Fabo (kineski za “malog debeljka”), koji se prodaje kao edukativni alat za djecu od 4 do 12 godina  po cijeni od 13.000 juana (oko 1890 dolara), bio je na izložen 18. Međunarodnom sajmu visoke tehnologije u Shenzhenu, kada je iznenada razbio staklo kabine i napao čovjeka.

Naizgled ničim izazvan ispad robota potaknuo je živahnu i zabavnu raspravu na društvenim mrežama, gdje se korisnici pitaju nije li to bio prvi “ispaljeni hitac” u ratu robota i ljudi.

“Ovaj robot je pionir u borbi protiv čovječanstva”, piše jedan korisnik kineske mreže Weibo.

“Invazija robota je počela”, piše drugi.

Iako se u prvim izvještajima sugeriralo da je robot djelovao samovoljno, Sina.com piše da je incident zapravo posljedica ljudske pogreške. Službenici sajma su rekli da je netko jednostavno pomiješao robotove gumbe za “naprijed” i “natrag”, zbog čega je Fabo probio staklo i ozlijedio nedužnog promatrača.

Dakle, ovo nije bila objava rata niti je jadni robit išta kriv. Međutim, jadna kanta još uvijek izgleda prilično uzrujana zbog nesretnog događaja.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr