A najprodavaniji mali automobil u Europi je…

Treću godinu zaredom Ford Fiesta je najprodavaniji mali automobil u Europi.

U 2014. godini prodano je 308.999 Ford Fiesta, pokazuju podaci Jato Dynamicsa. Time se nastavlja popularnost Fieste kod europskih kupaca (u 2013. godini prodano je 293.398 Fiesti, a godinu dana ranije 306.308). Ukupno, u tri godine prodano je 908.705 vozila. Jedna Ford Fiesta prodaje se svakih 104 sekunde. Ako bi se poslagale sve prodane Fieste jedna iza druge, povezale bi London s Istanbulom. Ili – s prodanim Fiestama u posljednje tri godine pokrila bi se površina 673 nogometna igrališta, šiše vidiauto.com.

Što se tiče još dublje analize, kupci se najčešće odlučuju za Fiestu s 1.0-litrenim EcoBoost benzinskim motorom. Ovaj motor je proglašen međunarodnim motorom godine, i to već tri godine zaredom. Zbog potražnje, Ford je povećao proizvodnju Fieste u tvornici u njemačkom gradu Cologne.

Naime, u veljači ove godine tvornica u Cologni povećat će proizvodnju Fieste za dodatnih 300 vozila dnevno tako da će na kraju svakog dana s proizvodnih traka izaći 1850 vozila, a radit će se i vikendima.

http://www.vidiauto.com/Novosti/Autobiz/Najprodavaniji-mali-automobil-u-Europi-je

Povratak na Net.hr