Peti Auto?(r) - konferencija o dizajnu automobila

Jubilarni peti puta Scuderia Zagreb organizira Auto(r), najveću konferenciju o dizajnu automobila u Europi.

27.3.2013.
16:20
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Najveće zvijezde među predavačima su Peter Stevens, najpoznatiji britanski dizajner automobila, i Adriana Monk, dizajnerica kultnih Wally brodova i interijera automobila.

Naglasak Auto(r)-a 2013. je na obrazovanju. Predavači s pet sveučilišta iz cijele Europe, održati će predavanja i radionice kako bi posjetitelji dobili uvid u proces obrazovanja dizajnera automobila. Nicolas de Peyer iz Local Motora govorit će kako stvaraju automobile putem društvenih mreža, a predstavit će se i dvije hrvatske tvrtke za dizajn i razvoj vozila - Custom Creations i Absolute Design.

Otvorenje je u petak 5.4. u 19h, a sva ostala događanja odvijaju se za vikend 6.-7.4., 10-19h. ZPC, Ilica 10, Zagreb. Ulaz na sva događanja je besplatan.

Do sada potvrđeni govornici: 1. Peter Stevens (Royal College of Art, London) 2. Matteo Conti (University of Northumbria, Newcastle) 3. Philip Nemeth (Strate Collège, Paris) 4. Adriana Monk (Wally Yachts, Monte Carlo) 5. Nicolas de Peyer (Local Motors, Arizona) 6. Alessio Minchella (Istituto Europeo di Design, Torino) 7. Marko Luković (Univerzitet umetnosti u Beogradu) 8. Dario Dropučić (Absolute Design, Zagreb) 9. Vedran Martinek (Absolute Design, Zagreb) 10. Custom Creations, Zagreb 11. Doking automotiv, Zagreb

Auto(r)?, svake godine dovodi u Zagreb 10-ak svjetski poznatih dizajnera automobila. Ljubitelji dizajna i automobila imaju jedinstvenu priliku upoznati vrhunske dizajnere, u dva dana čuti sve o novitetima u autoindustriji i vidjeti vrhunska dostignuća u dizajnu automobila.

Na Auto(r)?-u potičemo posjetitelje da razgovaraju s ljudima koji su dizajnirali automobile snova. Nekima od najutjecajnijih dizajnera automobila danas, možete pokazati svoje skice, portfolije, raspravljati o idejama i čuti mišljenje stručnjaka o vašem radu.

Auto?(r) je do sada ugostio 33 govornika, uključujući i legendarnog Paola Martina, dizajnera Ferrarija Modulo, Davida Hiltona, direktora dizajna eksterijera Bentleya i Petera Stevensa, najpoznatijeg britanskog dizajnera automobila koji će na Auto?-u i ove godine govoriti o kulturi automobila. U pet godina Auto?(r) je postao jedinstveno automobilsko događanje. Kao i svake godine posjetitelje očekuje i izložba radova pristiglih na Design Challenge. Ovoga puta to je posebna poslastica za sve nestrpljive ljubitelje dizajna automobila, jer ovogodišnjim natječajem za dizajn biramo interijer slijedećeg Dok-ingovog koncepta. Time Auto(r)? nastavlja uspješnu suradnju sa proizvođačima automobila u Hrvatskoj i svijetu. Pa je tako baš Auto?(r) povezao Matu Rimca i dizajnere Adriana Mudrog i Gorana Popovića koji su dizajnirali Concept_One. Seat Hrvatska i Auto(r)? organizirali su radionicu na kojoj je dizajner automobila Dario Dropučić, dizajnirao posebnu ediciju Ibiza i Leóna za hrvatsko tržište.

U suradnji s Volvom Hrvatska 2012. godine sudionici su osmislili virtualne personalizacije eksterijera za novi V40. Volkswagen je na Auto?(r)-u imao svoga skauta zaduženog za nove talente, a Renault je u suradnji s Auto?-om tražio dizajnere za svoj novi studio u Moskvi . Ove godine Auto(r)? je prerastao u Zagreb Design Week, a osim zagrebačkog izdanja, Auto(r)? započinje novi život i na Monzi s temom milanske kulture automobila.

Više:www. automotivedesignconference.com

www.facebook.com/automotivedesignconferencewww.scuderiazagreb.com

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali