Rusija: Žena bombaš-samoubica ubila šestoro ljudi u autobusu

Od 20 povređenih, sedmoro u teškom stanju

Najmanje šest osoba je poginulo, a 20 je povređeno u eksploziji koja se dogodila u putničkom autobusu u Volgogradu, na jugu Rusije, javlja Inerfaks.

Prema prvim informacijama, radi se o ženi samoubici.

Od 20 povređenih sedmoro se nalazi u teškom stanju a Ministarstvo za vanredne situacije saopštilo je da je spremno da pošalje helikoptere koji bi prebacili povređene do bolnica u Moskvi ako to bude bilo potrebno, javlja radio Komersant.

Uzrok eksplozije u putničkom autobusu gradskog saobraćaja u Volgogradu je bomba, saopštio je Nacionalni antiteroristički komitet Rusije, prenose ruske agencije.

“Danas u 14:05 u gradu Volgogradu u putničkom autobusu došlo je do eksplozije kada je detonirana neidentifikovana eksplozivna naprava što je izazvalo ljudske žrtve”, rečeno je Interfaksu u Pres centru Nacionalnog antiterorističkog komiteta.

Istražna komisija Rusije (IKR) koja je probitno podigla optužnicu i otvorila istragu o “ubistvu dvoje ili više lica” sada radi sa optužnicom po tri tačke: “teoristički napad”, “ubistvo dvoje ili više lica”, “nezakonita upotreba oružja”.

Raša Tudej javlja da se radi o ženi teroristi

“Prema preliminarnim informacijama, radi se o ženskom bombašu samoubici koja je nedavno prešla u islamsku veroispovest, i bila je žena vojnog lidera”, rekao je predstavnik Istražnog komiteta, a prenosi Raša Tudej.

Optužnice je potvrdio zvanični predstavnik IKR Vladimir Markin, prenosi radio Komersant.

Ranije je Interfaks izvestio, pozivajući se na neimenovani izvor u policiji, da su na mestu eksplozije nadjeni delovi eksplozivne naprave, ali se špekulisalo i da je uzrok eksplozije neispravan rezervoar za gas.

Ruski mediji saopštavaju da na mestu eksplozije rade i demineri. U eksploziji autobusa poginulo je, prema poslednjim informacijama, 6 osoba, povredjeno je 20 od kojih se osam osoba nalazi u teškom stanju na reanimaciji. Svi povredjeni hospitalizovani su u lokalnim bolnicama.

Povratak na Net.hr