Oživeo u mrtvačnici, pa umro

Pao sa mosta i na kratko oživeo u mrtvačnici

U petak uveče čovek četrdesetih godina pao je s mosta Kesok u škotskom mestu Invernesu, s visine od preko 30 metara, a osoblje hitne pomoći nije uspelo da ga oživi, pa je prevezen u mrtvačnicu.

Tamo je, međutim, ustanovljeno da ima puls i da još daje znake života, pa je ista medicinska ekipa ponovo pozvana.

Ekipi hitne pomoći ni drugi pokušaj da nesrećnika spasu nije pošao za rukom, tako da je utopljenik po drugi put te noći proglašem mrtvim.

O incidentu je pokrenuta istraga, kojom je utvrđeno da je nesrećni čovek pao s “mosta samoubica” u petak uveče i da je u vodi proveo oko 10 minuta pre nego što ga je izuvkao čamac spasilačke službe.

Osoblje hitne pomoći bezuspešno je pokušalo da ga oživi, ali ga ni u jednom momentu nije pregledao lekar, već je odveden direktno u mrtvačnicu.

Britanska javnost smatra da ovaj slučaj nameće neka neprijatna pitanja: Kako je moguće da osoblje hitne pomoći, koje je navodno prošlo najkvalitetniju obuku i svakodnevno pruža najkompetentniju zdravstvenu uslugu, napravi ovakvu grešku? Da li je zaista na vreme bilo preduzeto sve što je moguće?

Ekipa hitne pomoći koja je te noći bila na terenu tvrdi da jeste, i to uz upotrebu kompletne opreme koja im stoji na raspolaganju.

Služba hitne pomoći i škotska služba zdravstvenog osiguranja su, međutim, pokrenule internu istragu, kojom će tek biti utvrđeno šta se u kobnoj noći zaista dogodilo.

Povratak na Net.hr