“Hrvatska je za Hrvate… ostali su gosti”

Desničarska političarka rekla istinu – da je “lopov lopov, a četnik četnik”

Liderka desničarske Hrvatske stranke prava Ruža Tomašić sinoć je izjavila da je “Hrvatska za Hrvate” i da su “svi ostali tek gosti“.

Prilikom svečanog obeležavanja 23. godišnjice HDZ-a ona je rekla “da je vreme za istinu“.

Vreme je da se glasno kaže istina, da Hrvat danas ipak sme reći u Hrvatskoj da je “lopov lopov, a četnik četnik” – saopštila je Tomašić, i obećala da će stranačka saradnja s HDZ-om doneti veliki dobitak svima, a ponajviše građanima.

Milanović i Josipović osudili izjavu

Premijer Zoran Milanović reagovao je na poruke poslanice Ruže Tomašić i poručio:

Uveren sam da će naša lista biti najzastupljenija u Evropskom parlamentu, a ovi će izbori biti odabir između prave, moderne, evropske Hrvatske kakvu želimo i onih koji nisu za Evropu i koji ne razumeju šta je to moderna Hrvatska. Kada u 2013. izjavite da je Hrvatska za Hrvate, a drugi su gosti, takve se zle izjave čuju po celoj Evropi. To nije Hrvatska – navodi Index.hr.

I predsednik Ivo Josipović reagovao je na izjavu Ruže Tomašić i naglasio da svaki građanin mora uživati prava koja jemči Ustav.

Podsetimo, juče je čelnik Dinama Zdravko Mamić izneo niz uvreda na račun ministra sporta te zemlje Željka Jovanovića rekavši između ostalog da je ministar najveći hrvatomrzac i da je sramota da je Srbin ne čelu tog resora. Zbog ovih izjava Mamić je uhapšen, a da li će se isto desiti i sa Tomašićevom ostaje da vidimo.

Povratak na Net.hr