'vrbuju mlade igrače' / Zubac iz Cibone prešao kod rivala: 'Cedevita nam želi destabilizirati klub'

Image
Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

S Cedevitom se Zubac obvezao na tri i pol godine, a Cibona se nakon toga oglasila priopćenjem

7.1.2016.
14:36
Jurica Galoic/PIXSELL
VOYO logo

Talentirani 18-godišnji centar Ivica Zubac dva je dana nakon raskida ugovora s Cibonom na vlastiti zahtjev potpisao ugovor na tri i pol godine s hrvatskim košarkaškim prvakom Cedevitom.

Zubac, 211cm visoki centar, bio je važan igrač hrvatske juniorske reprezentacije koja je prošle godine osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Heraklionu sa 17.6 koševa i 7.9 skokova, a ove je sezone zbog ozljede odigrao tek pet utakmica u ABA ligi za Cibonu (6.8 koševa, 3.0 skoka). S klubom iz Savske je raskinuo ugovor zbog neisplate ugovornih obaveza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Čim smo čuli za raskid, odmah smo reagirali i uspjeli dovesti jednog od najtalentiranijih centara Europe u naš klub", rekao je Davor Užbinec, direktor Cedevite.

"Zubac bi, da nismo reagirali, već danas otišao u neki europski klub, hrvatska bi publika dugoročno bila zakinuta u praćenju predstava igrača za kojeg tvrdimo da je rođen za velike stvari. Ovako, bit će nam u Hrvatskoj, i s hrvatskim će klubom igrati na najvišoj razini i nadamo se osvajati trofeje. Mi smo se dugoročno odredili za stvaranje jakog kluba s mladim domaćim igračima i igračima iz regije. Dogovor je da Zubac može u NBA uz odštetu već ovoga ljeta, ali siguran sam da će kod nas napraviti veliki napredak i da će u Cedeviti ostati puno duže. Bilan se u Cedeviti razvio u veliko europsko centarsko ime, Nurkić je završio u NBA. Vjerojatno je, uz sređenu klupsku situaciju na svim razinama, to razlog zašto se Zubac odlučio za nastavak karijere u Cedeviti. Mi kvalitetno radimo s mladim igračima, uvjeti u Domu košarke Cedevita, našem trening centru, su na NBA razini, igramo TOP 16 Eurolige. Tako nešto Ivica Zubac ne bi dobio nigdje u Europi. I nadam se da će nam pomoći dugoročno na vraćanju klupske košarke u europski vrh", rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zubac neće moći igrati za Cedevitu u ABA ligi, ali trener Veljko Mršić će ga moći koristiti u utakmicama Eurolige, kao i u utakmicama Lige za prvaka u hrvatskom prvenstvu.

Iz Cibone nisu krili ogorčenje zbog odlaska Zubca iz kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"KK Cibona je iznenađena željom igrača Ivice Zubca za raskidom ugovora s KK Cibona. Ivica Zubac, kao igrač Cibone imao je sve uvjete kao i ostali mladi perspektivni igrači u krugu prve momčadi i omladinskog pogona. Njegova želja za raskidom ugovora  je temeljena na navodnom nezadovoljstvu statusom u momčadi i minutažom, iako je imao veliku minutažu i bio najbolji igrač na utakmicama protiv Energia-e Rovinari i Tajfuna.  

Smatramo da svojom reakcijom pokazuje izrazito nepoštivanje kolega, mlađih i starijih, koji se borbenošću i zalaganjem na terenu bore za svoju minutažu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dovesti u pitanje rad trenera koji su ga trenirali prije i sadašnjeg trenera koji slavi pobjede u šest od zadnjih sedam utakmica je bespredmetno, jer je očigledan napredak svih mladih igrača u klubu kako na poziciji centra, tako i na ostalim pozicijama.

Također, iznenađeni smo i postupkom KK Cedevita, koja na ovakav način želi destabilizirati naš klub te vrbuje naše mlade igrače i nagovara da se na bilo koje načine riješe ugovornih obveza i prijeđu u njihove redove. Ivica Zubac je treći mladi talentirani igrač koji je nagovoren za prelazak iz Cibone. Htjeli bi još za kraj navesti da su sve financijske obveze prema igraču na današnji dan u potpunosti podmirene pa je ovakvo ponašanje igrača neprihvatljivo za klub".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo