SREĆA NA TERENU / Žrtvovani ovan donio im pobjedu

Image

"Odlučili smo poštivati tradiciju. Zajedno smo došli do zaključka da je igranje u zadnjem pretkolu kvalifikacija Lige prvaka nešto posve novo i posebno da smo se odlučili da nećemo zaboraviti tradiciju koja nam nalaže takvo žrtvovanje", izjavio je trener kazahstanske momčadi Viktor Kumikov.

21.8.2013.
10:37
VOYO logo

U skladu s islamskom tradicijom u pretežno muslimanskom Kazahstanu na nogometnem stadionu u prijestolnici Astani zaklan je ovan za sreću na terenu. Ritualno žrtvovanje se pokazalo uspješnim jer su nogometaši Šahtara iz Karagandija na svom terenu u prvoj utakmici četvrtog pretkola Lige prvaka sa 2-0 pobijedili škotski Celtic kojeg se smatra favoritom.

"Odlučili smo poštivati tradiciju. Zajedno smo došli do zaključka da je igranje u zadnjem pretkolu kvalifikacija Lige prvaka nešto posve novo i posebno da smo se odlučili da nećemo zaboraviti tradiciju koja nam nalaže takvo žrtvovanje", izjavio je trener kazahstanske momčadi Viktor Kumikov. Pogotke za Šahtar su postigli Finončenko (12) i Hižničenko (77).

Na stadionu kazahstanskih prvaka je tako prije tako važne utakmice u obredu zaklan crni ovan, a u skladu s islamskom tradicijom meso žrtvovane životinje darovano je siromašnima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
KSW 94
Uživo 11. svibnja
VOYO logo