EUROKUP: ZADAR - UNICS KAZAN 93:91 / Zmago startao pobjedom

Image

Pobjedu je osigurao Rok Stipčević koji je u posljednje tri minute preuzeo odgovornost na sebe.

10.2.2009.
20:41
VOYO logo

U trećem kolu skupine J druge faze Eurocupa košarkaši Zadra upisali su prvu pobjedu . Na domaćem su terenu pobijedili ruski UNICS Kazan 93-91, što je prva pobjeda novog trenera Zmage Sagadina. Da premijera prođe uspješno za slovenskog stručnjaka potrudio se organizator igre Zadra Rok Stipčević koji je u posljednje tri minute preuzeo sve na sebe.

Prvo je pogodio dvije trice za vodstvo 85-81, potom je asistirao Gečevskom za polaganje (87-81), a onda je i ukrao loptu Krešimiru Lončaru. Završni pečat je Stipčević dao na samom kraju ogleda kada je pogodio četiri slobodna bacanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmicu je završio sa 19 poena, a za tri poena je gađao 4-5. Dobro su ga pratili Todor Gečevski sa 17, Dejan Ivanov sa 15 (plus deset skokova), te Damir Rančić sa 13 poena (3-3 za tri i 2-2 za dva poena). Kod gostiju su najbolji bili hrvatski košarkaši: Marko Popović je u svome gradu postigao 22 poena uz šest asistencija, dok je Krešimir Lončar dodao 18 uz osam skokova.

U drugom ogledu ove skupine Benetton se poigrao s Türk Telekomom u gostima, te je slavio 99-67. Među boljima je u talijanskoj momčadi bio Hrvat Sandro Nicević koji je utakmicu završio sa 15 poena i šest skokova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj uživo 1.lipnja
VOYO logo