Žestok napad /

Zlatna olimpijka i navodna Putinova ljubavnica se obrušila na sportske čelnike: 'Ovo je najsramotniji ispad u povijesti'

Image
Foto: www.profimedia.hr

Kabajeva je rođena u Uzbekistanu, a nakon sportske karijere ušla je u politiku te neko vrijeme bila zastupnica u Dumi

4.3.2022.
10:30
www.profimedia.hr
VOYO logo

Alina Kabajeva, devetorostruka prvakinja i olimpijska pobjednica u ritmičkoj gimnastici iz Atene žestoko se obrušila na svjetske sportske čelnike zbog odnosa prema ruskim sportašima.

Kabajevu je na reakciju potaknulo izbacivanje ruskih i bjeloruskih sportaša s Paraolimpijskih igara u Kini te je stala u obranu njihovih prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vjerujem da nikada nije bilo sramotnijeg ispada u povijesti svjetskog sporta. Vodstvo mnogih međunarodnih sportskih organizacija već neko vrijeme, pod raznim izgovorima, bavi se potpuno nesportskim stvarima. Sada to više ne skrivaju. Njihova 'briga' za svijet je licemjerna", izjavila je Kabajeva za Sport Express pa je odmah prozvala sportsku javnost za licemjerje tvrdeći da se nitko nije brinuo za stotine žrtava ratova diljem svijeta.

Image
Veliki talent /

Ukrajinski reprezentativac nedavno igrao protiv Reala, a sad je na bojištu: 'Uništit ćemo te Ruse'

Image
Veliki talent /

Ukrajinski reprezentativac nedavno igrao protiv Reala, a sad je na bojištu: 'Uništit ćemo te Ruse'

'Nisu nikog izbacili zbog rata u Jugoslaviji, Libiji...'

"Nisu se brinuli i nisu izbacili s natjecanja nijednu državu koja je sudjelovala u uništavanju stotina tisuća civila u Jugoslaviji, Libiji, Iraku, Siriji…Sad su se sportski dužnosnici naljutili kada je Rusija odlučila zaštiti Donbas i Lugansk od nacista", rekla je Kabajeva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Alina Kabajeva je prilično kontroverzna ličnost i ne samo zbog činjenice da joj je 2001. oduzeto pet medalja zbog dopinga već i zato što se dugo šuška da je ljubavnica Vladimira Putina.

Dovode je u vezu s Putinom više od desetljeća

Naravno ta informacija nikad nije potvrđena zbog vela tajne koji obavija privatni život lidera najveće zemlje svijeta no tezi 'gdje ima dima, ima i vatre' ide u prilog je slučaj iz 2008. kada je ruski list Korrespondent objavio navodne detalje veze Putina i Kabajeve. Priča je demantirana u rekordnom roku, a Korrespondent gotovo momentalno ugašen, a vlasnici su naveli financijske razloge kao razlog.

Inače, Kabajeva je rođena u Uzbekistanu, a nakon sportske karijere ušla je u politiku te neko vrijeme bila zastupnica u Dumi, a između 2008. i 2014. je bila na čelu velike ruske medijske korporacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kuća Kardashian
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo
Još iz rubrike