Hrvatski rukometaši su prvi put ostali bez nastupa na olimpijskom turniru od Sydneyja 2000., nakon što nisu uspjeli izboriti plasman na Igre na kvalifikacijskom turniru u Montpellieru.

U posljednjem kolu Kauboji su svladali Tunis i za odlazak na Igre bila im je potrebna pobjeda Francuske nad Portugalom u drugoj utakmici.

No, to se ipak nije dogodilo.

Rukometaši Portugala plasirali su se na Olimpijske igre u Tokiju pobijedivši u zadnjoj utakmici kvalifikacijskog turnira u Montpellieru Francusku sa 29-28, a pobjednički pogodak postigao je Silva dvije sekunde prije isteka vremena.

Preokretom do Igara

Francuzi su još četiri minute prije kraja vodili sa 28-25, ali su Portugalci završnom serijom 4-0 izborili mjesto na olimpijskom turniru u Tokiju.

U ponedjeljak su u studiju RTL-a gostovali predsjednik Saveza Tomislav Grahovac i izbornik Hrvoje Horvat.

Grahovac se prvo osvrhuo na kritike na račun reprezentacije nakon što nisu uspjeli izboriti Igre.

Puno nejasnoća

"Ne znam što sam ja trebao napraviti, zabijati golove umjesto nekoga ili obraniti na golu, što smo mi kao Savez pogrešno napravili? Igrači imaju sve što im je potrebnno i najbolje uvjete za pripreme", rekao je Grahjovac pa prokomentirao pobjedu Portugala nad Francuskom zbog koje je Hrvatska ostala bez Igara:

"Moram reći da mi je sumnjiva završnica utakmice, ne sjećam se kada je Francuska ovako privodila utakmicu kraju, a isto tako moram priznati da mi se čini su neke situacij dosuđene na čudan način dosuđene. Od ruke za pasivan napad u posljednjih pet minuta do situacije u kojoj se posljednji gol nije provjeravao je li postignut u regularnom vremenu. I kad usporedim kriterij tog istog sudačkog para na našoj utakmici protiv Francuske, neke stvari mi pokazuju da to nije realna slika Francuske. Pistoji mogućnost da sam ja subjektivan, ali neke mi stvari ukazuju da bi moglo biti tako."

Sve što su Grahovac i izbornik Horvat rekli pogledajte u videu.