Šimunić prozvao Josipovića / 'Zašto ne reagirate na paljenje hrvatske zastave u Beogradu?'

Image
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

'Zašto je Vama, predsjedniče Republike Hrvatske, neugodno doći na stadion? Je li to zbog domoljubnih pozdrava ‘U boj, u boj’ i ‘Za dom’ ili vam je neugodno zbog paljenja hrvatske zastave u prisustvu, sad već bivšeg, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića?' kazao je Josip Šimunić.

17.10.2014.
9:59
Marko Lukunic/PIXSELL
VOYO logo

Josip Šimunić ovih mjeseci bio je glavna tema zbog svog 'ispada' na stadionu i povika 'Za dom'.
No, ovaj puta je reagirao na Facebooku na jednu izjavu predsjednika RH, Ive Josipovića.

Šimunić, koji se možda osjetio i prozvanim, reagirao je neočekivano.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zašto je Vama, predsjedniče Republike Hrvatske, neugodno doći na stadion? Je li to zbog domoljubnih pozdrava 'U boj, u boj' i 'Za dom' ili vam je neugodno zbog paljenja hrvatske zastave u prisustvu, sad već bivšeg, ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića?... Zašto se Vi, predsjedniče Republike Hrvatske, konkretnije niste pozabavili izgredima poput već navedenog paljenja hrvatske zastave u Beogradu... Zašto niste reagirali na incident kada je vođa 'vukovarskih Grobara', ali i djelatnik vukovarske policije išarao autobus GNK Dinama u kojemu je momčad došla na memorijalni nogometni turnir u spomen na generala Blagu Zadru? Hoćete li regirati na sinoćnje skandiranje srpskih navijača na utakmici Srbija - Albanija 'Ubij Hrvata da Šiptar nema brata'?"

Povodom te izjave, glasnogovornica Dinama se oglasila u vezi priopćenja Šimunića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mišljenja smo da Josip Šimunić nigdje u svojim izjavama nije izrazio svoj politički stav, pa tako niti prekršio Kodeks ponašanja nogometnih djelatnika. Josip je, kao kapetan najboljeg hrvatskog kluba, igrač sa više od 100 nastupa u dresu reprezentacije, i jednostavno nogometni djelatnik, osjetio žal zbog izjava predsjednika Josipovića o hrvatskom nogometu i reprezentaciji te je odlučio reagirati.

Ponavljam, Josip Šimunić je putem društvene mreže objavio svoje privatno mišljenje i osobni stav na koje, kao i svatko drugi, ima pravo", kazala je glasnogovornica modrih, Sandra Špičić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo