ZAŠTO JE BAYERN ODUSTAO OD PERIŠIĆA? / Poznati talijanski stručnjak otkrio što se krije iza odluke njemačkog diva

Image
Foto: Profimedia

Perišić je stigao u München na posudbu iz Intera i u 35 nastupa zabio je osam golova i još deset puta asistirao

9.9.2020.
14:09
Profimedia
VOYO logo

Trener njemačkog nogometnog velikana Bayern Munchena HansiFlick izjavio je u srijedu kako bavarski klub neće nastaviti suradnju s Ivanom Perišićem, Philippeom Coutinhom i Alvarom Odriozolom kojima su istekli ugovori o posudbama.

Posljednjih se tjedana nagađalo kako bi novi europski prvak ipak mogao zadržati hrvatskog reprezentativca, no Flick je otkrio kako Bayern ima druge planove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučili smo da ne nastavljamo s Alvarom Odriozolom, Philippeom Coutinhom i Ivanom Perišićem", rekao je Flick za Abdenzeitung dodavši: "Što se tiče Davida Alabe i Thiaga Alcantare, dok su ovdje smatrat ću ih na raspolaganju."

Nakon svega ovoga postavlja se pitanje zašto Bayern nije zadržao Vatrenog. Odgovor je dao talijanski novinar i stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio. Prema njegovim tvrdnjama pregovori između Bayerna i Intera nisu dobro prošli. Bayern je predstavio svoju ponudu od 12 milijuna eura, koju su Talijani smatrali preniskom pa je Vatreni zbog toga na koncu izvisio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, Perišić je stigao u München na posudbu iz Intera i u 35 nastupa zabio je osam golova i još deset puta asistirao. U Bayernom dresu je osvojio trostruku krunu - Ligu prvaka, te njemačko prvenstvo i kup.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatski reprezentativac sada se vraća u Inter, no neizvjesno je hoće li ostati na San Siru.

Posudba je završila i brazilskom napadaču Coutinhu, te španjolskom braniču Odriozoli. Brazilac se vraća u Barcelonu, dok je Odriozola igrač Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitno je hoće li na Allianz Areni ostati i Davide Alaba i Thiago Alcantara kojim ugovori završavaju iduće godine.

Razgovori o produljenju Alabina ugovora traju već duže vrijeme, no zapeli su na iznosu plaće. U pat poziciji su i pregovori s Španjolcem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Alcantara je član Bayerna od 2013. godine kada je stigao iz Barcelone, dok je Alaba stigao u Munchen 2008. kao 16-godišnjak iz bečke Austrije.

Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo