ZAGREB DOBIO ATLETSKU DVORANU: / 'Do sada smo hrvatska prvenstva morali održavati u Beču, Beogradu...'

Image
Foto: Borna Filic/PIXSELL

Grad Zagreb zakupio je paviljon od Zagrebačkog holdinga idućih pet godina, za potrebe atletičara.

16.2.2018.
15:32
Borna Filic/PIXSELL
VOYO logo

Dvostruka olimpijska pobjednica te svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković, uz pomoć osvajača bronce u bacanju kugle na svjetskom prvenstvu Stipe Žunića, otvorila je u paviljonu 1 Zagrebačkog velesajma novu atletsku dvoranu.

Dvorana površine 9000 m2 sastoji se od kružne atletske staze od 200 m sa četiri trake, šprinterske staze od 60 m sa šest traka, bacališta kugle, te zaletišta za skok u dalj i vis. Također su napravljene garderobe, teretana i teleskopske tribine za 300 gledatelja. U dvorani će se moći održati trkačka natjecanja u disciplinama od 60 m do 3,000 metara, skok u vis, skok u dalj, skok s motkom, troskok, bacanje kugle, te petoboj i sedmoboj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Najljepša na ovim prostorima'

"Ovo je najljepša dvorana na ovim prostorima. Republika Hrvatska i Grad Zagreb su dobili što zaslužuju. Atletika je puno napravila za hrvatski sport i ova dvorana je pravni način da se odužimo 'kraljici sportova," kazala je Sandra, dok je Stipe dodao: "Sretan sam i zahvalan zbog ove dvorane, meni je dvorana važna zbog dvoranske sezone."

Predsjednik Zagrebačkog atletskog saveza (ZAS) Marko Jakopović je istaknuo kako je ovo povijesni trenutak za hrvatsku i zagrebačku atletiku jer smo do sada bili jedna od rijetkih europskih zemalja koja nije imala atletsku dvoranu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Galerija

Image

POVIJESNI DAN ZA METROPOLU: Sandra Perković i Stipe Žunić otvorili atletsku dvoranu na Zagrebačkom velesajmu

Image

POVIJESNI DAN ZA METROPOLU: Sandra Perković i Stipe Žunić otvorili atletsku dvoranu na Zagrebačkom velesajmu

"Hrvatski atletičari su ovo godinama sanjali, ovo je povijesna prekretnica za našu atletiku. Nema napretka u trčanju bez atletske dvorane. Vjerujem kako ćemo se sada priključiti europskoj i svjetskoj atletici i u trkačkim disciplonama dužim od 100 metara," kazao je Jakopović dodavši kako će dvorana mnogo značiti za popularizaciju ovog sporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nama su se djeca prestajala baviti atletikom dolaskom zime i ružnog vremena jer nisu imala gdje trenirati, samo vani," dodao je predsjednik ZAS-a kazavši kako će se već idućeg vikenda u dvorani održati prvenstvo Hrvatske.

"Do sada smo hrvatska prvenstva morali održavati u Beču, Beogradu i drugim gradovima."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Brojni sportaši na otvaranju

Svečanom otvorenju prisustvovali su brojni zagrebački sportaši među kojima i zlatni olimpijac veslač Martin Sinković, olimpijski pobjednik u trapu Josip Glasnović, gimnastičar Marijo Možnik, hrvači braća Neven i Nenad Žugaj i Božo Starčević, boksač Hrvoje Sep i mnogi drugi.

"Drago mi je što su atletičari dobili novi dom. Sada neće morati putovati na pripreme, a kao sportaš znam koliko se lakše pripremati u svojem gradu. Vjerujem kako će ova dvorana zadražati mlade uz sport," kazao je brončani sa SP-a u Nanningu (2014), te zlatni s EP-a u Montpellieru (2015) na preči.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S njim se složio i Martin Sinković.

"Ovo je veliki trenutak za zagrebački i hrvatski sport. Nadam se kako će biti još više ovakvih projekata," dodao je zlatni iz Rija u dvojcu na pariće s bratom Valentom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

16 milijuna kuna

Vrijednost ukupne investijcije je oko 16 milijuna kuna. Grad Zagreb zakupio je paviljon od Zagrebačkog holdinga idućih pet godina, za potrebe atletičara. U tom razdoblju će za najam izdvojiti 2,69 milijuna kuna, objavljeno je na stranicama Grada. Zajedno s rekonstrukcijom paviljona, te nabavom opreme dolazimo do svote od 16,2 milijuna kuna.

"Ova dvorana ide u povijest. Drago mi je što su nas Sandra, Stipe i ostali naši sportaši 'natjerali' da napravimo ovu dvoranu," naglasio je gradonačelnik Milan Bandić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Paralelno s radovima na dvorani za atletičare, Grad je krenuo u sanaciju atletske staze na Grana Klaki, a Bandić je najavio i skoro otvaranje boksačkog centra, također na Zagrebačkom velesajmu, te rukometnog centra za koji se priprema projekt.

"Uskoro bi i hrvači trebali dobiti svoj dom u Lučkom," dodao je gradonačelnik Zagreba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo