KOŠARKA: PETO KOLO A-1 LIGE ZA PRVAKA /

Zadar dobio Cibonu, Zagreb sam na vrhu

Image

Gostima nisu pomogla niti 32 koša Andersona, domaćin je slavio 97-88, "Mravi" upisali petu pobjedu nad Splitom 92-84.

7.4.2009.
20:04
VOYO logo

Košarkaši Zadra pobijedili su u dvorani Krešimira Ćosića na Višnjiku momčad Cibone 97-88 u derbiju 5. kola A-1 Lige za prvaka. To je prvi poraz Zagrepčana u ovom natjecanju.

Zadar je zasluženo slavio protiv Cibone, pobjeda praktički niti u jednom trenutku nije bila ozbiljnije ugrožena. Zadrani su u trećoj četvrtini vodili i s 19 koševa razlike, 52-33. Ipak, Cibona je u završnici malo zaprijetila, smanjivši prednost domaćina na šest poena razlike. No, većih uzbuđenja nije bilo, Zadar je sigurno kontrolirao utakmicu do kraja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ciboni nije pomoglo niti 32 koša Alana Andersona kao ni 15 poena kapetana Nikše Prkačina. Desmon Farmer bio je najefikasniji u Zadru s 18 koševa. Vrijedni isticanja bili su Boisa (16 koševa, 9 skokova), Gečevski (16 poena), Perić (12 koševa, 7 asistecnija) i Prostran (12 poena).

Tako je jedina neporažena momčad ostao Zagreb Crobenz, koji je kao domaćin pobijedio Split CO s 92-84. U Zagrebu su Mulaomerović, Žorić i Simon postigli po 20 koševa, dok je kod ''žutih'' najbolji bio Darlon Johnson s 25 koševa. Zagreb je sada usamljen na prvom mjestu ljestvice sa svih 5 pobjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ljubav je na selu
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo