Sjetili su se... / WRC Croatia Rally 'gurnuo' Hrvatsku: Za vikend je u zemlju ušlo 400 tisuća stranaca!

Image
Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Radi se o veoma kasnoj odluci Hrvatske turističke zajednice, koja bi se za događaje ovakvih srazmjera trebala pripremati mjesecima uoči početka.

26.4.2022.
14:46
Matija Habljak/PIXSELL
VOYO logo

Prošlog se vikenda drugu godinu u nizu održala utrka Svjetskog prvenstva u Rallyju. WRC Rally Croatia vozio se kroz pet hrvatskih županija i time donio spektakl neviđenih razmjera u našoj zemlji.

Slavila je finska posada Kalle Rovanperä-Jonnë Halttunen u Toyoti GR Yaris Rally1, a ponovno se o pobjedniku odlučivalo pred sam kraj utrke. Daniel Šaškin, predsjednik Organizacijskog odbora WRC Croatia Rallyja, za Sportske Novosti kritizirao je angažman države tijekom trodnevnog spektakla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sportski dio, ono na što mi utječemo je proteklo savršeno, dok dodatni sadržaji, kvaliteta programa, navijačkih i VIP zona, te sve ostalo ovisi o našem proračunu. Ja se nadam, stvarno se nadam da će HTZ (Hrvatska turistička zajednica) koji je naš ključan partner uz Vladu Republike Hrvatske i Grad Zagreb, shvatiti da moramo cijelu godinu raditi na ovom projektu. Oni (HTZ) su odluku o financiranju donijeli prije tri dana!"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Barem su se sjetili...

Radi se o veoma kasnoj odluci Hrvatske turističke zajednice, koja bi se za događaje ovakvih srazmjera trebala pripremati mjesecima uoči početka. Na kraju krajeva, radi se o promociji cijele zemlje, ne samo hrvatskog automoto sporta.

"Ali za ovogodišnju utrku," kaže Šaškin, koji nastavlja: 'Prije tri dana se trebala donijeti odluka za sljedeću godinu. Tako se to radi, strateški, dugoročno, s vizijom. Trebamo organizirati čarter letove iz skandinavskih zemalja, iz Engleske, Estonije, vlakove iz Češke, Slovačke, Poljske..."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi smo ti koji moramo približiti strancima ovu utrku da bi ih došlo još više. Primjerice, imam podatak da je proteklog vikenda u Hrvatsku ušlo 400.000 stranaca. Jasno, nisu svi došli zbog Croatia Rallyja, ali jedan jako značajan dio sigurno jest."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo